Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

En els darrers 4 anys el nombre de caseres ha augmentat més d'un 40 per cent a l'illa
L’interès per les abelles està en auge a Menorca, on ja hi ha 170 aficionats a l’apicultura. És l’illa on més augmenta el nombre de ruscos en els darrers anys, i la tendència pareix que no s’atura. També augmenten a Eivissa i Formentera; en canvi, davallen a Mallorca.
Si al 2021, a Menorca hi havia 1.948 ruscos, en l’actualitat ja n’hi ha 2.756. En els darrers 4 anys, han augmentat més d’un 40%: “Està de moda. Així com fa uns anys hi estava a Mallorca, i ara s’ha comprovat que allà els hi està costant i se’n va cap a baix; aquí, a Menorca, hi ha molta gent i finques noves que posen casetes”, assegura Kike Andreu, president de l’Associació d’Apicultors de Menorca.
Més ruscos, però, no significa més producció de mel: “Tenim tendència a relacionar la mel amb l’abella. Val, fa un producte molt bó, però el més important és la pol·linització. Hi ha gent que posa caseres perquè tenen arbres o producció d’horta i volen pol·linització”, declara l’apicultor, Xec Gornès.
L’any passat, la sequera va ser molt dura i la producció de mel -pràcticament- nul·la. Enguany, però, les pluges han donat un impuls a la producció i els apicultors preveuen una gran collita.
La demanda creix molt -l’associació ja té 170 socis- però l’oferta a l’illa és molt limitada. A Menorca hi ha només un criador d’abelles, que no pot cobrir totes les necessitats actuals i s’han d’importar de fora, sobretot de Mallorca.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions
Els protocols festius inclouen un règim sancionador que defineix les infraccions