X

L’IPC baixa al 3,8% a les Illes a l’octubre, dues dècimes per davall del mes anterior

 On més baixen els preus és en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, segons informa l'INE

14/11/2023

L’IPC baixa al 3,8%25 a les Illes a l’octubre, dues dècimes per davall del mes anterior

Imatge d'arxiu.

Ariadna Alfonso

L’Índex de Preus de Consum (IPC) baixa al 3,8% a les Illes a l’octubre pel que fa a la taxa interanual, dues dècimes per davall del mes anterior, segons les dades definitives publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta dada és la més baixa registrada a l’arxipèlag des d’agost de 2023. En termes mensuals, la inflació disminueix un 0,1%, mentre que  durant to l’any la pujada ha arribat al 4%.

On més pugen els preus a l’octubre respecte de l’any anterior és en aliments i begudes no alcohòliques, amb un increment del 9,5% (-0,9 punts respecte del mes anterior); begudes alcohòliques i tabac, un 7,6% (-0,3 punts); restaurants i hotels, un 5,8% (-0,5 punts) i sanitat, un 5,7% (-0,9 punts). D’altra banda, on més baixen en taxa interanual els preus és en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un -5,6% (+5,8 punts respecte a la taxa del mes precedent), l’única categoria en la qual es redueixen.

A nivell nacional, l’IPC augmenta un 0,3% a l’octubre en relació al mes anterior i mantén la seva taxa interanual, fins al 3,5%. A l’octubre, les taxes més elevades d’IPC les presenten les Canàries (4,3%), Ceuta (4,1%) i Melilla (4,1%). En l’altre extrem se situen Aragó (2,5%), Extremadura (3%) i Astúries(3,1%).

Notícies relacionades >

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris