economia

Les conseqüències de la crisi del coronavirus sobre els preus: l’IPC baixa quasi un punt a Balears

El preu dels aliments frescos s'ha incrementat un 7%

Les+conseq%C3%BC%C3%A8ncies+de+la+crisi+del+coronavirus+sobre+els+preus%3A+l%26apos%3BIPC+baixa+quasi+un+punt+a+Balears

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha baixat gairebé un punt percentual aquest passat mes d’abril en relació al mes anterior, fins a situar la taxa interanual al 0,8 negatiu. Segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística, a Espanya l’IPC ha pujat un 0,3%. La taxa interanual entra en valors negatius per primera vegada des de l’agost del 2016.

La declaració de l’estat d’alarma ha originat una situació inèdita ja que, per primera vegada, una part considerable dels béns i serveis de consum no han estat disponibles. Els majors descensos els registren el gasoil per a calefacció i l’electricitat amb baixades del 18 i del 6%. Hi destaca però l’increment en els preus dels aliments frescos de quasi un 7%.

La major pujada la registren els llegums i hortalisses fresques, amb una taxa del 10,4%. Hi destaquen també les patates, amb un 2,5%. L’increment també s’ha notat al marisc fresc, amb un augment del 3,5%. I el peix, amb un 2,7%. En canvi, els preus de la carn de xot han registrat un important descens, amb una taxa de 2,1 negativa.

El producte tèxtil és un dels béns que no s’ha pogut continuar consumint durant el confinament. Els comerciants obren les botigues amb tot l’estoc d’hivern al magatzem i no es plantegen fer rebaixes perquè necessiten, primer, salvar la temporada.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma

Les obres eren per enderrocar l'edifici Aena IV per adequar els terrenys i construir un nou dic oest al mòdul...

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre