economia

Les conseqüències de la crisi del coronavirus sobre els preus: l’IPC baixa quasi un punt a Balears

El preu dels aliments frescos s'ha incrementat un 7%


L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha baixat gairebé un punt percentual aquest passat mes d’abril en relació al mes anterior, fins a situar la taxa interanual al 0,8 negatiu. Segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística, a Espanya l’IPC ha pujat un 0,3%. La taxa interanual entra en valors negatius per primera vegada des de l’agost del 2016.

La declaració de l’estat d’alarma ha originat una situació inèdita ja que, per primera vegada, una part considerable dels béns i serveis de consum no han estat disponibles. Els majors descensos els registren el gasoil per a calefacció i l’electricitat amb baixades del 18 i del 6%. Hi destaca però l’increment en els preus dels aliments frescos de quasi un 7%.

La major pujada la registren els llegums i hortalisses fresques, amb una taxa del 10,4%. Hi destaquen també les patates, amb un 2,5%. L’increment també s’ha notat al marisc fresc, amb un augment del 3,5%. I el peix, amb un 2,7%. En canvi, els preus de la carn de xot han registrat un important descens, amb una taxa de 2,1 negativa.

El producte tèxtil és un dels béns que no s’ha pogut continuar consumint durant el confinament. Els comerciants obren les botigues amb tot l’estoc d’hivern al magatzem i no es plantegen fer rebaixes perquè necessiten, primer, salvar la temporada.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex

Preacord i seguiment del 100% de la vaga de neteja, segons CC.OO

L'endemà de l'inici de les aturades a tot Menorca i gran part de Mallorca, a excepció de Palma, Calvià, Sóller i Pollença, CC.OO....

S’inicia la vaga de fems a Mallorca i Menorca: els serveis mínims seran només en sectors essencials

CCOO considera abusius els serveis mínims i només en faran a sectors essencials com hospitals, centres de salut, residències i...

Na Marian i les seves companyes de la Bonanova, el 75% de la plantilla: interines i en frau de llei des de fa 24 anys

Una cinquantena de persones demanen que se'ls apliqui la figura de fix a extingir