X

L’IPC davalla un punt i mig respecte del setembre, però el preu dels productes bàsics continua augmentant

La baixada en els carburants i el preu de l'electricitat fan que les dades de l'IPC es moderin. Els consumidors, però, canvien els hàbits per poder fer front a la pujada de preus

15/11/2022

L’IPC davalla un punt i mig respecte del setembre, però el preu dels productes bàsics continua augmentant

L’IPC baixa respecte del mes passat, però els ciutadans no ho noten. Aquesta davallada d’1,4 punts dels preus de consum no han repercutit en negatiu als preus dels productes bàsics, els quals continuen augmentant.

L’alimentació i les begudes alcohòliques segueixen encapçalant l’alça, amb l’encariment de la llet, els ous, les verdures, els llegums i la carn. Els carburants i l’electricitat sí que van a la baixa, però el dièsel continua prop dels 2 euros el litre. Precisament, l’energia i els carburants fan que l’IPC es moderi damunt paper, però encara no es reflecteix a la despesa de doblers dels consumidors.

Aquesta pujada dels productes bàsics, tot i la moderació dels últims mesos, ha fet canviar algun dels hàbits de consum de la població, la qual reconeix que ara cerca més l’oferta i aposta pels productes de temporada, per omplir el cistell de la compra.

Així mateix, els preus s’estabilitzen, però a l’alça, i, tot i que el cost és més benevolent, els ciutadans hauran de continuar controlant les despeses, perquè no s’apagui la llum del compte corrent.

15/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT