X

L’IPC torna a escalar fins al 3,5%, segons la dada avançada del mes de setembre

Els empleats públics, pendents de la dada definitiva perquè se'ls apliqui l'increment salarial de fins al 0,5% firmat l'any passat entre el Govern i sindicats

28/09/2023

L’IPC torna a escalar fins al 3,5%25, segons la dada avançada del mes de setembre

Es tornen a encarir els preus que sumen, així, tres mesos consecutius d’increments. La dada de l’IPC avançat del mes de setembre pronostica una altra pujada, en aquest cas del 3,5% en comparació al mateix mes de l’any passat. El 2023 el vàrem començar amb un IPC al voltant de 6%. Una xifra que va davallar fins a l’1,9% del mes de juny, però que de llavors ençà, ha agafat embranzida fins al 3,5% actual. La bona dada la trobam comparant els preus d’un mes per l’altre: de l’agost al setembre, els preus haurien davallat 3 dècimes.

Davant d’aquest increment constant de preus, els més de 3 milions d’empleats públics que hi ha a Espanya passaran a cobrar fins a un 0,5% més en la nòmina d’octubre. Una pujada salarial pensada, precisament, per compensar els efectes de la inflació i que es pagarà amb caràcter retroactiu des del gener d’enguany. La mesura forma part de l’acord marc per a una administració del segle XXI firmat entre el Govern central i els sindicats UGT i CCOO ara farà un any. L’acord preveu una segona pujada de mig punt en cas que el PIB arribi al 2,1%.

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris