món

L’Iran anuncia que deixa de complir els límits nuclears

L'Iran fa aquesta passa com a represàlia per la mort del general Qassem Solemaini


El Govern iranià ha anunciat aquest diumenge que abandona l’acord nuclear. Es tracta de les limitacions imposades sobre la producció i enriquiment d’urani pactades en l’acord nuclear signat en 2015.

L’Iran fa aquesta passa com a represàlia per la mort del general Qassem Solemaini divendres passat durant un atac dels Estats Units. Malgrat aquesta decisió, el Govern iranià reitera el seu compromís amb l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica. Promet tornar a complir els termes de l’acord nuclear si els Estats Units retira totes les sancions en vigor i garanteix els seus interessos.

Una decisió presa per l’Iran hores després que el president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat a través de Twitter que té identificats 52 objectius iranians de gran importància. Trump anunciava que aquests punts seran atacats de manera ràpida i dura. A més a més, el president nord-americà ha argumentat que l’assassinat de Soleimani es va efectuar per evitar un atac imminent contra militars i diplomàtics nord-americans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vuit morts en un tiroteig a una universitat de Rússia

L'autor dels fets seria un alumne del centre

L’Europa que deixa Merkel després de 16 anys

El professor de Dret Internacional Públic de la UIB J. David Janer i el periodista alemany Werner Perger analitzen l'abast de la retirada de la cancellera i la popularitat de...

Empaqueten amb plàstic l’Arc de Triomf de París

La intervenció, en memòria al projecte de la parella artística Jeanne-Claude i Christo Vladimir Javacheff, ha provocat tota mena de reaccions entre els parisencs,...

George Lombardi, una figura clau a l’ombra de Donald Trump

L'assessor de l'expresident es troba a Mallorca per fer una ronda de contactes amb simpatitzats del Partit Republicà