X

L’ironman conquereix els carrers d’Alcúdia i deixa un impacte econòmic d’entre 14 i 16 milions d’euros

Gairebé tots els hotels del municipi són oberts i la majoria freguen el 90 per cent d'ocupació

07/05/2022

L’ironman conquereix els carrers d’Alcúdia i deixa un impacte econòmic d’entre 14 i 16 milions d’euros

Milers de persones han poblat avui els carrers del Port d’Alcúdia per la prova esportiva ironman. Però no eren només els participants, sinó les desenes de familars i amics que s’han desplaçat expressament fins allà.

L’Ajuntament alcudienc diu que aquest prova esportiva tendrà un impacte econòmic d’entre 14 i 16 milions d’euros. El Port d’Alcúdia ha viscut avui un dels dies de major volum de negoci de l’any. I és que l’Ironman ha omplert el poble no només de participants, sinó d’animadors. I de totes bandes:

Una al·lota irlandesa diu que el seu grup són 25 o 30.

Una mare i les seves dues filles de Txèquia estàn orgulloses de la participació del pare de família, i estan ben a gust a Mallorca.

No en podien faltar d’Alemanya, com aquesta dona que ve a animar el seu home i un amic seu.

I de Mallorca, és clar, com els amics i familiars del club Palma Runners. Comenten que hi ha una catorzena de participants, que faran vespre d’hotels, i més de 20 acompanyants que, els que no facin nit a un establiment, sí que quedaràn a dinar i faran despesa als negocis locals.

Però no sempre plou a gust de tothom, tampoc en el vessant econòmic: els restaurants que habitualment tenen la terrassa amb vistes a la platja, fa una setmana que tenen barreres i casetes davant, a causa dels preparatius de l’ironman.

Així i tot, el balanç global és positiu, segons institucions i hotelers: els hotels estan quasi tots oberts, amb ocupacions de devers el 90 per cent. Es calcula un impacte econòmic d’entre 14 i 16 milions d’euros.

La prova d’avui és la segona en dues setmanes que acull el nord de Mallorca, després de la 312na de fa 7 dies.

07/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris