X

Literatura que destapa el món rural més precari

El professor de la UIB Héctor Gil organitza una conferència i un col·loqui al voltant de llibres que mostren una realitat "invisibilitzada"

29/11/2023

Literatura que destapa el món rural més precari

27

Héctor Gil té un petit racó ple de llibres. I ara n’hi afegeix 4 més que tenen una cosa en comú: són de literatura ambientada en el món rural, però que posa el focus en les capes socials més precàries. “Són gent sense cap tipus d’esperança, que se cerca la vida tan bé com pot amb l’economia informal, la droga…”.

Aquest professor de Treball Social de la UIB ha organitzat unes jornades per donar veu a aquesta literatura que defensa com a bon document social, “per tal de mostrar una realitat que ha estat invisibilitzada tant mediàticament com des del punt de vista de les ciències socials i humanes“.

A tall d’exemple, el llibre ‘Desguace americano’, de Bonnie Jo Campbell. Són relats ambientats en pobles desindustrialitzats del sud dels Estats Units. També proposa ‘Facendera’, d’Óscar García Sierra; ‘Al final siempre ganan los monstruos’, de Juarma, i ‘Antes del huracán’, de Kiko Amat.

“La meva idea era rompre amb el classisme ambient en què ens movem”, explica Gil. “Em fa l’efecte que el context de la crisi, tant la financera de 2008 com la de la Covid, ha generat un context propici per fer visibles realitats respecte de les quals havíem viscut gairebé d’esquenes fins ara“.

De tot plegat en parlarà aquest divendres, dia 1 de desembre, en una conferència, i dia 15, en un col·loqui amb l’escriptor Juarma. Serà a l’edifici Sa Riera que la UIB té Palma.

29/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT