X

Lítica celebra el seu 25è aniversari després de rebre el guardó europeu més important en patrimoni

L'entitat també ha rebut enguany el premi estatal Hispania Nostra

09/11/2019

Lítica celebra el seu 25è aniversari després de rebre el guardó europeu més important en patrimoni

A Ciutadella la Fundació Líthica-Pedreres de s’Hostal ha celebrat avui migdia el seu 25è aniversari. La conmemoració coincideix amb el recent el doble guardó que ha rebut l’entitat tant a escala estatal, amb el premi Hispania Nostra, com europea amb l’European Heritage Award 2019, el reconeixement més prestigiós en aquest àmbit.

La celebració ha consistit en un joc de pistes a l’emblemàtic laberint que ha precedit a una festa amb bufada d’espelmes, un parlament dels responsables de l’entitat i un pícnic amb música en viu; mentre paral·lelament a la Sala Sant Josep de Ciutadella es pot veure l’exposició Guinovart a Líthica, inaugurada ahir divendres.

Amb els actes d’avui s’ha celebrat el quart de segle de vida d’una entitat que l’any 1994 va recuperar aquestes pedreres de marès de s’Hostal Vell que s’havien convertit en un abocador i s’estudiava tancar-les cobrint-les de runa. Una recuperació que ha convertit l’espai en una referència social i cultural de Menorca on s’organitzen un ampli ventall d’activitats com el Festival Pedra Viva i que els ha valgut el doble reconeixement per una feina estalonada per voluntaris.

09/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris