X

Un llamp caigut sobre un arbre, l’origen de l’incendi de Llutxent

Les flames continuen fora de control i amb dos fronts actius

07/08/2018

Un llamp caigut sobre un arbre, l’origen de l’incendi de Llutxent

L’incendi declarat fa més de 24 hores al municipi de Llutxent, la Vall d’Albaida, al País Valencià, que ha arrasat fins al moment 1.510 hectàrees i ha obligat al desallotjament de més de 2.500 persones, continua actiu amb dos fronts a l’espera de l’evolució meteorològica.

En les tasques d’extinció de l’incendi, que segons les primeres hipòtesis va ser causat per un llamp, segueixen treballant 25 mitjans aeris i 600 agents forestals i bombers, així com membres de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

A més, els veïns de Pinet, gairebé 163 habitants, han estat evacuats de forma preventiva, per ordre del director del Lloc de Comandament Avançat. Abans, el servei d’emergències de la Generalitat havia recomanat el “confinament de la població” d’aquest municipi, “especialment les persones amb problemes respiratoris”.

Segons l’Ajuntament de Llutxent, l’incendi està descontrolat i amb dos fronts actius. Un al nord, prop del terme municipal de Barx, i un altre al sud a la zona de Llutxent i Pinet. Dilluns vespre l’incendi ja va obligar a evacuar 2.500 veïns de la zona.

A la ciutat de Gandia, la Safor, es van reallotjar 182 veïns a hotels de la zona, a centres de convivència i albergs. Les primeres investigacions apunten que un llamp podria ser l’origen de les flames. De moment, la temperatura alta, el vent i el difícil accés dificulten el treball dels professionals. La feina podria ser encara més complicada en les pròximes hores amb la previsió d’una tempesta seca acompanyada de canvis de vent.

07/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT