X

Llibertat condicional per a l’exconseller Josep Juan Cardona, condemnat pel cas Scala

Ha passat 8 anys empresonat a Eivissa i des de fa dos ja gaudia del tercer grau

29/11/2023

Llibertat condicional per a l’exconseller Josep Juan Cardona, condemnat pel cas Scala

Imatge d'arxiu.

Llibertat condicional per a l’exconseller d’Indústria i Comerç, Josep Juan Cardona, qui va ser condemnat a 16 anys de presó l’any 2013 per associació il·lícita, malversació de cabals públics i suborn arran del conegut com a cas Scala. Era la condemna més llarga per a un polític espanyol per corrupció.

Cardona va ser l’únic implicat que no va reconèixer les comissions pagades pel Consorci de Desenvolupament Empresarial de les Illes Balears. Els testimonis de Kurt Viaene, Antònia Ordinas o Felip Ferré varen dur Cardona a la presó. Qui també va ser president del PP d’Eivissa i Formentera ha passat 8 anys empresonat, fins al 2021, quan va passar de segon a tercer grau penitenciari. En aquests dos darrers anys, Cardona ha hagut de dur posada en tot moment una polsera telemàtica i ha hagut de quedar al seu domicili cada nit, de les 10 de la nit a les 7 del matí en la darrera etapa.

Després que el jutjat de vigilància penitenciària 1 de Palma hagi acceptat el darrer recurs del seu advocat, l’expolític ha aconseguit la llibertat provisional i podrà viatjar per Espanya lliurement. Tot i que encara necessitarà permís judicial per viatjar a l’estranger.

El seu bon comportament a presó, on ha fet feina a neteja o a la biblioteca, ha tengut un pes vital en la resolució. L’exconseller haurà de passar seguiment mensual pels serveis socials de la presó eivissenca i comprometre’s a pagar la multa de responsabilitat civil, originalment de prop de 2 milions i mig d’euros. La seva pena per inhabilitació per càrrec públic no acabarà fins al 2032, quan Cardona tindrà 72 anys.

Notícies relacionades >

29/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris