Sant Jordi: sol, llibres, roses i vacances escolars a totes les Illes

Entre els llibres més demandats de la jornada hi ha José Carlos Llop o Laura Gost

Sant+Jordi%3A+sol%2C+llibres%2C+roses+i+vacances+escolars+a+totes+les+Illes

Foto: EFE


Sant Jordi ha omplert de gent el centre de Palma des de bon dematí. Enguany ha estat sobre tot una jornada protagonitzada pels nins, que es troben en vacances escolars.

Nins i grans han passejat des de primera hora per espipellar a les paradetes i triar un bon llibre. Entre els infants triomfen Gerónimo Stilton, Bambes Vermelles i Martina. N’hi ha, però, que ja venien decidits a cercar les ‘Cròniques de la Torre’.

Sant Jordi és també un dia clau pels professionals del sector. És, de lluny, el dia en què les llibreries fan el seu agost. A més, estan programades signatures durant tot el dia, en el recorregut que va des de plaça de Cort a plaça Espanya. Sobretot d’escriptors locals. Entre els més demandats de la jornada, José Carlos Llop o Laura Gost.

Enguany, com a novetat, fins a 9 floristeries de les Rambles han posat paradeta al costat de les dels llibres. L’any passat només ho varen fer dues. El gremi ha posat avui a la venda fins a 5.000 roses.

Tots han estat pendents del temps, però la climatologia està acompanyant aquesta jornada festiva.

Menorca

A Menorca, les parades de llibres s’han anat muntant aquest dimarts tímidament per la incertesa del cel, però els llibreters havien començat amb els preparatius moltes setmanes abans al Dia del Llibre.

Ciutadella ha suspès la celebració de la fira del llibre i la rosa prevista per avui a la plaça de la Catedral. Les activitats de contacontes i presentacions de llibres es traslladen a Can Saura. De la seva banda, a Maó, Es Castell i Alaior sí que han tret les parades de llibres i flors al carrer, que s’ha omplert tot d’una de lectors a la recerca de novetats. Els venedors confien enguany en la clientela més jove, ja que Sant Jordi ha coincidit amb vacances escolars.

A Menorca, en el darrer any s’han editat més de 150 publicacions d’autors menorquins.

Eivissa

Bona afluència de públic al Passeig de Vara de Rey durant la celebració de Sant Jordi. S’hi han instal·lat una quarantena de paradetes de llibres i roses, i no hi ha faltat l’espai pels més petits de la casa amb tallers de contacontes i d’elaboració de punts de llibres.

Diversos escriptors han signat les seves obres. Des de les llibreries d’Eivissa es destaca la bona venda dels treballs dels autors locals, sobretot de poemaris i llibres d’història. Es preveu que les activitats continuïn fins a les 8 del vespre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Menorca lidera la desacceleració econòmica pel descens del comerç i la indústria agroalimentària

Se situa en l'1% en el primer trimestre de l'any, quatre dècimes manco que en el període anterior

El consum de marihuana augmenta entre els joves de les Illes

Segons l'Observatori de Drogues del Govern Balear, el consum de drogues a les Illes s'ha estabilitzat els darrers anys

L’economia balear decreix un 2% en el primer trimestre del 2019

Els empresaris sostenen que aquesta desacceleració del creixement es deu principalment a la caiguda del consum de les llars

L’Orquestra Filharmònica de Londres actuarà en el Festival de Pollença

Enguany es retrà un homenatge al músic pollencí Miquel Capllonch en forma de dos concerts i una exposició al voltant...