X

Lligar la digitalització i els drets de la ciutadania, el principal repte de la Sindicatura de Greuges de Menorca

En l'últim any s'ha donat resposta a 46 expedients: la queixa més freqüent és la manca de transparència de les administracions

08/02/2022

Lligar la digitalització i els drets de la ciutadania, el principal repte de la Sindicatura de Greuges de Menorca

La Sindicatura de Greuges de Menorca suma adhesions. A dia d’avui són quatre els ajuntaments de Menorca que han decidit comptar amb la seva assistència. Un d’ells és el de Ferreries, que ha rebut avui capvespre la visita dels síndics i ha decidit que el seu major repte és fer feina per augmentar la transparència de les administracions.

Va néixer el 2016 com a institució independent del Consell per defensar els interessos dels ciutadans. Tothom que viu a l’illa o hi és de pas i se sent perjudicat pot presentar les seves reclamacions, i per aquest camí només en l’últim any s’ha donat resposta a 46 expedients. A banda del Consell, són quatre ja els ajuntaments que s’hi han adherit: Ferreries, es Mercadal, Sant Lluís i es Castell, i es preveu que prest Ciutadella signi també el conveni d’adhesió. Una de les queixes més freqüents és la de la manca de transparència de les administracions. Sobretot, després que l’últim rànquing de transparència publicat per la Plataforma Dyntra hagi suspès la presidenta del Consell, Susana Mora, en el lloc 22 i amb un 45% de compliment.

En un intent de difondre la seva feina, els síndics de Menorca han visitat aquest capvespre la Biblioteca de Ferreries. Hi han presentat l’informe “Digitalització i Drets de la ciutadania”, elaborat pel Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya. Combatre la bretxa digital i recuperar la presencialitat de serveis fonamentals, després de les restriccions de la covid-19, els objectius.

Coincidint amb la presentació de l’informe, la biblioteca de Ferreries ha donat a conèixer el programa d’Acompanyament Digital que duu a terme la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

08/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris