X

La llista d’espera per casar-se a Palma: un any si els nuvis volen una data en concret

Casar-se a les illes, de cada vegada més habitual entre els estrangers

10/10/2017

La llista d’espera per casar-se a Palma: un any si els nuvis volen una data en concret

13

220 parelles es donaren el sí vull al 2016 a l’Ajuntament de Palma. Una xifra que no varia gaire d’un any a l’altre, ja que només es poden celebrar tres noces els divendres i altres tres els dissabtes, ja sigui a la sala de plens de Cort o al Castell de Bellver (les dues sales per oficiar cerimònies de les que disposa el consistori palmesà).  Malgrat aquesta rigidesa de dates, els darrers anys les sol·licituds per casar-se han crescut exponencialment i, de fet, per al 2018, ja se n’han fet una quarantena de reserves. És més, hi ha qualque cap de setmana del mes de juny on ja no en queden dates disponibles.

Una situació semblant és la que es viu als jutjats de Sa Gerreria on cada divendres es casen fins a 15 parelles al jutjat civil. Per enguany ja no queden dates disponibles i tenen llista d’espera per a l’any que ve, ja què encara no disposen d’agenda. En qualsevol cas (ja sigui a l’ajuntament, als jutjats o fins i tot a l’església) el temps mitjà d’espera per celebrar l’enllaç és de 3 a 6 mesos, tot i que pot arribar a ser d’un any si els nuvis volen una data en concret. Els mesos d’estiu són els més complicats, especialment juny i setembre. I és que a banda dels illencs, de cada vegada són més els estrangers que trien l’arxipèlag per casar-se. Ja sigui perquè un dels nuvis és de les Balears o n’ha viscut aquí, o simplement perquè la parella es va conèixer a les illes o compartí un viatge. És el cas d’uns joves dels Estats Units que aquest estiu s’ha desplaçat a l’illa per encetar els tràmits a l’ambaixada del seu país per tal de poder celebrar el seu casament l’estiu del 2018 a Cort.

Dels més de 4.700 casaments que se celebraren a les illes l’any passat, només 883 es feren a l’església i d’altres 23 per diferents rituals religiosos. Tot i la minva progressiva d’aquesta opció (arran de la pèrdua de fe o de segones núpcies) enguany, asseguren des del Bisbat de Mallorca, alguns temples també experimenten un augment de sol·licituds d’obertura d’expedients matrimonials. Un repunt que atribueixen -en part- a la millora econòmica i que ha permès a algunes parelles que volien casar-se i no ho feien per mor de les dificultats econòmiques, que finalment s’hagin decidit a fer ferm el seu compromís.  Alguns exemples d’esglésies més demanades aquest darrers mesos els trobam a la capelleta de la Bonanova o la Seu, on, fins i tot, s’ha de reservar data d’un any per l’altre.

10/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT