X

Llorenç Galmés: “Potenciarem el lloguer turístic a partir d’un comportament diferent del del govern anterior, que ha estat turismofòbic”

El president del Consell de Mallorca ha assegurat, en una entrevista a IB3 Notícies, que lluitaran igualment contra l'activitat il·legal

13/09/2023

Llorenç Galmés: “Potenciarem el lloguer turístic a partir d’un comportament diferent del del govern anterior, que ha estat turismofòbic”

Redacció

El Consell de Mallorca vol potenciar el lloguer turístic i, a la vegada, la feina dels inspectors, amb l’objectiu de lluitar contra tota activitat que sigui il·legal. Així ho ha confirmat a una entrevista a IB3 Notícies el president de la institució insular, Llorenç Galmés, aquest dimecres.

“El lloguer turístic es potenciarà com a eix fonamental del desenvolupament econòmic”, ha dit Galmés. I ha matisat, carregant contra l’anterior govern balear: “Això es farà tenint un comportament diferent del de l’anterior executiu autonòmic, que ha estat turismofòbic, amb atacs directes cap al principal sector econòmic de Mallorca”. Quant al sòl rústic, el president del Consell ha afirmat que no augmentaran la superfície mínima per poder construir en sòl rústic comú.

Segons Galmés, el Consell també farà feina conjunta amb el Govern de les Illes pel que fa al transport públic. “Si el transport públic no és una alternativa real al transport privat, la gent no es desplaçarà amb aquest mitjà i, per tant, no reduirem el nombre de vehicles que circulen cada dia a les nostres carreteres”, ha dit Galmés. Així, la finalitat de la institució insular és “descongestionar les carreteres de Mallorca, acabar amb els embossos i reactivar la construcció de rondes”.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris