X

Lloseta ret homenatge a la víctima del franquisme Joan Pons Alomar

Han col·locat una placa en honor seu a la façana de l'Ajuntament

18/11/2023

Lloseta ret homenatge a la víctima del franquisme Joan Pons Alomar

Redacció

Lloseta ha retut homenatge aquest dissabte migdia a la víctima del franquisme Joan Pons Alomar i als altres represaliats de la Guerra Civil del municipi. Ho han fet amb un acte a la Casa de la Vila, en el qual han projectat un documental sobre Pons, qui fou jutge de pau i defensor de les idees progressistes. Va ser detingut a causa de la seva ideologia dos dies després del desembarcament del capità Bayo i empresonat a Can Mir després de mesos de tràmits. El 1937 va ser assassinat al cementeri de Porreres, però avui dia encara no l’han identificat.

Durant l’esdeveniment, ha intervengut la seva neta, Jerònia Pons; l’historiador Gabriel Garí; la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver; i Sandra Gómez, membre actiu de l’associació llosetina Mestra Maria Morro. Han parlat de la repressió que patiren les víctimes i del que visqueren les seves famílies. Així mateix, han incidit en la importància de conèixer el passat i no permetre que s’oblidi.

A més, avui també han col·locat una placa a la façana de l’Ajuntament i han anunciat que hi instal·laran una pedra de la memòria. Hi han assistit una seixantena de persones.

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris