mallorca

Llucmajor invertirà 882.000 euros en la compra del Teatre Recreatiu o l’antic Teatre Principal

L'edifici es convertirà en el nou teatre municipal i inclourà sales d'exposicions


Llucmajor invertirà prop de 900.000 euros en la compra d’un edifici d’almenys 1.000 m2 per convertir-lo en el nou teatre municipal, que també acollirà sales d’exposicions. L’Ajuntament reconeix a la pràctica que els candidats són dos: el Teatre Recreatiu, que popularment es coneix com Cas Coix, i també l’antic Teatre Principal.

Durant quinze dies i fins dia 22 d’aquest mes, els propietaris dels edificis que reuneixen els requisits de compra que ja s’han publicat al BOIB, podran oferir els seus immobles pequè els compri l’Ajuntament. I el consistori està disposat a pagar-ne fins 882.000 euros. L’Ajuntament reconeix que els dos antics teatres del poble són els principals candidats, però no són els únics. “Els que més sones són Cas Coix i el Teatre Principal però també hi ha l’antiga fàbrica de Yanko o una casa al carrer Ramon Llull, a la zona del Convent, que també complirien els requisits de metres quadrats”, explica la regidora de Cultura de Llucmajor, Xisca Lascolas.

En haver adquirit l’immoble, l’Ajuntament preveu habilitar l’espai perquè funcioni com un teatre. Però també tendrà altres usos. “Hi haurà sales d’exposició permanents i temporals, un espai per l’arxiu històric, pels gegants, els cavallets cotoners i per oficines dels departaments de Cultura i Turisme”, afegeix la regidora de Cultura

Per fer possible aquesta compra, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 500.000 euros de la Borsa d’Allotjaments Turístics i una altra de 100.000 euros que aportarà el Consell. Així l’Ajuntament hi haurà d’afegir uns 380 MIL euros per convertir-se en el propietari de l’espai que resulti guanyador del concurs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els passos a nivell, unes infraestructures pendents d’eliminar

El pas a nivell que és més urgent suprimir, segons el Govern, és el de Sa Farinera, a Marratxí. Fa deu anys, el desacord amb l'Ajuntament de Santa Maria, va...

L’Orfeó Santa Maria s’estrenarà en un concert el Dia de les Illes Balears

Va constituir-se el passat mes d'octubre i el formen 50 cantaires santamariers i dels pobles dels voltants

La UIB commemora el 40 aniversari de la llei que garanteix la llibertat religiosa

Diferents comunitats religioses han debatit sobre l'ensenyament de religió a les escoles

El vents de 130 km/h tomben un pi a la carretera de la serra de Tramuntana

La via ha estat tancada al trànsit durant més de dues hores