X

Lluís Apesteguia: “El Govern del Consell de Mallorca no és del PSIB-PSOE”

El coordinador de Més per Mallorca emplaça els socialistes per arribar a una entesa i reprendre la confiança, "que ara mateix està malmesa", abans de la reunió amb els militants ecosobiranistes

08/09/2022

Lluís Apesteguia: “El Govern del Consell de Mallorca no és del PSIB-PSOE”

La desconfiança de Més per Mallorca amb el PSIB-PSOE al Consell ja es fa palès. El coordinador dels ecosobiranistes, Lluís Apesteguia, ha afirmat en una entrevista a ‘Al dia’ d’IB3 Ràdio que “el Govern del Consell de Mallorca no és només del PSIB-PSOE”. Apesteguia ha criticat la decisió “unilateral” que, segons qualifica, han fet els socialistes sobre el nou patrocini amb el Mallorca i altres clubs esportius de l’illa. També ha afirmat que la confiança està “malmesa” en aquests moments i emplaça el PSIB-PSOE per trobar-hi una entesa.

La comissió executiva de MÉS per Mallorca va acordar per unanimitat ahir dimecres, després de més de dues hores, convocar una “assemblea urgent” per consultar la seva militància sobre la situació del pacte al Consell de Mallorca. Una situació que, segons assenyala Apesteguia, passa per “dos problemes: un de circumstancial i l’altre estructural”.

El problema circumstancial és que en el nou patrocini amb el Mallorca es mantinguin els 1,5 milions d’euros (sense IVA) de subvenció amb els quals el Govern de les Illes i l’Ajuntament de Palma també farien la seva aportació. Apesteguia considera que, en aquesta nova subvenció, hauria de partir d’una convocatòria pública en què s’adherissin altres clubs.

Per altra banda, “el problema estructural” és per la decisió “unilateral que ha pres el PSIB-PSOE” sobre aquest nou patrocini esportiu sense consultar abans, segons critica el coordinador de Més, amb els seus socis per “dona el vistiplau” i convocar el ple: “el Govern del Consell de Mallorca no és només del PSIB-PSOE”.

En aquest sentit, Apesteguia ha emplaçat els socialistes per arribar a una entesa i reprendre la confiança, “que ara mateix està malmesa”, abans de la reunió amb els militants ecosobiranistes: “Qui ha convocat el ple extraordinari ha estat el PSIB-PSOE. Per tant, aqui li pertoca dur a terme aquesta iniciativa de recompondre la confiança és en el PSIB-PSOE. Nosaltres no hem convocat d’un ple d’esquenes als socialistes”, ha afirmat en els micròfons d’IB3 Ràdio.

“Sense els vots de Més, obligarà a pactar amb la dreta”

En la mateixa línia, el secretari general de Més per Mallorca i conseller al Consell, Jaume Alzamora, ha demanat al PSIB amb “qui vol mantenir el seu compromí: amb els seus socis o amb l’empresa privada.

A través d’un comunicat publicat al Twitter, Alzamora exposa que durant les negociacions fetes per treballar en un nou patrocini esportiu amb el Mallorca hi va haver una “manca d’acord” per realitzar una convocatòria pública “sense cap quantia predeterminada i atenent a uns criteris de baremació objectius”, un punt defensat per Més.

“La manca d’acord ha desembocat en una deslleialtat” per part dels socialistes que ha anunciat “un acord inexistent i ha convocat un ple extraordinari per tal d’aprovar-lo”. En aquest sentit, el secretari general dels ecosobiranistes critica que sense els vots de Més, “obligarà a pactar amb la dreta”.

08/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT