societat

Lluita a la mar contra les xarxes de pesca i palangres abandonats que perjudiquen els animals

L'any passat es rescataren 40 tortugues que es dugueren al centre de recuperació del Palma Aquarium

Lluita+a+la+mar+contra+les+xarxes+de+pesca+i+palangres+abandonats+que+perjudiquen+els+animals

Cada any, més de 100.000 tortugues i cetacis queden atrapats a xarxes de pesca i palangres que estan abandonats o perduts a la mar. Són víctimes de l’anomenada pesca fantasma.
Avui dimarts, dia Mundial de les Tortugues Marines, la Fundació Save the Med alerta de la detecció, a les aigües de Balears, d’un nombre alarmant d’aquestes xarxes abandonades. Acaben d’engegar, en col·laboració amb altres entitats, el projecte Med Ghost Fads, que pretén lluitar contra aquestes pràctiques a tot el Mediterrani. A bord del Toftevaag, un antic pesquer noruec de 1910, l’equip d’investigadors i voluntaris de Save The Med, navega a la recerca de tortugues i cetacis. Durant l’estiu passat, només a les aigües del Parc Nacional de Cabrera, hi trobaren 122 arts de pesca fantasma, a les quals queden enganxades tortugues i cetacis, que moltes vegades acaben morint ofegats.
La majoria de les xarxes trobades són ormejos molt rudimentaris, elaborats de manera artesanal, que probablement procedeixen de les costes africanes. Per aquest motiu, intenten descriure la traçabilitat d’aquests objectes a la deriva, per així conèixer-ne la procedència i actuar, en un futur, amb els pescadors d’aquestes zones.
L’any passat la col·laboració amb LIBERA i la Fundació Reina Sofía va permetre el rescat de 40 tortugues que dugueren al centre de recuperació de Palma Aquarium. A més, retiraren més de 14 tones de residus, només en aigües de Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cala Galdana, de nou col·lapsada de cotxes tot i el descens de turistes per la COVID

Part dels vehicles són de banyistes que van a Macarella un cop en vigor la prohibició de fer-ho en cotxe

La Policia de Calvià estén tres actes a establiments i interposa set denúncies per beure alcohol al carrer

Les infraccions han estat per infringir límits d'horari o de capacitat de l'establiment

Les braçades de la diada Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, enguany de forma virtual

A les Balears hi ha prop de 1.200 persones amb aquesta malaltia