societat

Lluita a la mar contra les xarxes de pesca i palangres abandonats que perjudiquen els animals

L'any passat es rescataren 40 tortugues que es dugueren al centre de recuperació del Palma Aquarium

Lluita+a+la+mar+contra+les+xarxes+de+pesca+i+palangres+abandonats+que+perjudiquen+els+animals

Cada any, més de 100.000 tortugues i cetacis queden atrapats a xarxes de pesca i palangres que estan abandonats o perduts a la mar. Són víctimes de l’anomenada pesca fantasma.
Avui dimarts, dia Mundial de les Tortugues Marines, la Fundació Save the Med alerta de la detecció, a les aigües de Balears, d’un nombre alarmant d’aquestes xarxes abandonades. Acaben d’engegar, en col·laboració amb altres entitats, el projecte Med Ghost Fads, que pretén lluitar contra aquestes pràctiques a tot el Mediterrani. A bord del Toftevaag, un antic pesquer noruec de 1910, l’equip d’investigadors i voluntaris de Save The Med, navega a la recerca de tortugues i cetacis. Durant l’estiu passat, només a les aigües del Parc Nacional de Cabrera, hi trobaren 122 arts de pesca fantasma, a les quals queden enganxades tortugues i cetacis, que moltes vegades acaben morint ofegats.
La majoria de les xarxes trobades són ormejos molt rudimentaris, elaborats de manera artesanal, que probablement procedeixen de les costes africanes. Per aquest motiu, intenten descriure la traçabilitat d’aquests objectes a la deriva, per així conèixer-ne la procedència i actuar, en un futur, amb els pescadors d’aquestes zones.
L’any passat la col·laboració amb LIBERA i la Fundació Reina Sofía va permetre el rescat de 40 tortugues que dugueren al centre de recuperació de Palma Aquarium. A més, retiraren més de 14 tones de residus, només en aigües de Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fina Santiago demana al ministre Escrivá que es tingui en compte la situació actual a l’hora d’atorgar l’IMV

La consellera recull la dada aportada per diversos mitjans de comunicació, segons la qual només 160 famílies haurien accedit a...

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...