ESPANYA

Llum verda a la llei de Protecció a la Infantesa i l’Adolescència

Iglesias ha assumit el compromís d'intentar aconseguir un "ampli consens" en el Congrés per a millorar i aprovar la llei


El Consell de Ministres ha aprovat la llei d’infància. El vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha assumit el compromís d’intentar aconseguir un “ampli consens” en el Parlament per a millorar i aprovar la llei d’infància enfront de la violència, i ha demanat perdó a les víctimes per a les quals arriba tard.

La llei de Protecció a la Infantesa i l’Adolescència és coneguda com la “llei Rhodes” després que la batejàs així Pablo Iglesias. Ho va fer en referència al pianista britànic James Rhodes. Resident a Espanya des del 2017, Rhodes, va ser víctima d’abusos sexuals quan era un nin i ha estat un dels principals impulsors d’aquesta llei.

Entre les mesures més destacades de la llei, hi figuren l’elaboració de protocols de prevenció obligatoris a tots els centres de menors, amb plans específics de prevenció i detecció precoç davant possibles casos d’explotació sexual; o la figura del “coordinador de benestar i protecció”, que s’establirà a tots els centres educatius.

Inclou també altres mesures com el termini de prescripció dels delictes greus contra menors, que començarà quan la víctima compleixi 30 anys, i no 18 com a l’actualitat.

Tot i que les organitzacions de defensa dels menors estan satisfetes amb el text, encara hi veuen més millores possibles. I en el que coincideixen totes aquestes organitzacions és en la necessitat d’aprovar aquesta llei per via d’urgència per reduir a la meitat els terminis per a l’aprovació definitiva.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |