X

Llum verda a la modificació del PTI d’Eivissa

El govern del Consell d'Eivissa destaca que l'illa serà la primera que limita el lloguer turístic en rústic i l'oposició hi vota en contra, entre d'altres qüestions, perquè els canvis en segregacions implicaran més construcció

29/09/2023

Llum verda a la modificació del PTI d’Eivissa

Esther Matutes

S’aprova inicialment la segona modificació del Pla Territorial d’Eivissa, que preveu la prohibició de lloguer turístic en sòl rústic i les segregacions més enllà de familiars directes, per facilitar que les famílies puguin conservar les finques pròpies, defensa el govern insular. L’oposició hi ha votat en contra.

La modificació del PTI prohibeix el lloguer turístic en sòl rústic a totes les cases posteriors de l’any 56, cosa que suposa, diu el govern insular, prohibir l’ús turístic d’un 80 per cent de cases que potencialment es podrien destinar a turistes.

Però el Partit Socialista considera que amb el fet de prohibir les llicències s’hauria pogut aturar el creixement turístic. També són contraris, com Podem, al fet que es puguin llogar a turistes habitacions a cases pageses en ANEI, un màxim de 60 dies mentre el propietari hi visqui, perquè turistifica, diu l’oposició, el camp pitiús. Les segregacions de finques entre familiars no directes com nebots o nets és un altre punt que rebutgen.

Vox, per la seva banda, critica que el govern insular hagi pres de model el PTI elaborat pels grups d’esquerres el 2016. Diu que crea inseguretat jurídica i s’hauria de tornar a fer de zero

Ara s’obre un termini de 45 dies per presentar al·legacions al text perquè després es pugui aprovar de manera definitiva.

29/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris