X

Llum verda a una nova urbanització en el Pla de na Tesa

EMAYA no garanteix la capacitat de depuració de les aigües residuals que es generin i que han d'anar a l'EDAR II

26/03/2023

Llum verda a una nova urbanització en el Pla de na Tesa

Miquela Valls

Marratxí conserva una desena d’àmbits per urbanitzar de les normes subsidiàries del 1999. No els ha reconvertit en rústic com mana el decret llei 9/2020, de 25 de maig, de mesures urgents de protecció del territori de les Illes Balears, ja que els propietaris tenen els drets urbanístics adquirits en haver iniciat els tràmits tot i no haver-se desenvolupat. El primer que s’urbanitzarà seran els terrenys de devora la residència de Son Llebre.

El projecte d’urbanització d’aquests terrenys en es Pla de na Tesa ja té el vist i plau de la Comissió de Medi Ambient i en qualsevol moment el consistori pot donar la llicència d’obra. Aferrats a la trama urbana disposa d’una superfície de 26.633 m2.

S’hi edificaran 17 unifamiliars, dos carrers i una zona verda. L’augment poblacional previst és de 80 persones.

L’ajuntament marratxiner justifica disposar de recursos hídrics per satisfer la nova demanda generada. Sense depuradora pròpia, EMAYA en canvi no garanteix la capacitat de depuració de les aigües residuals que generin els nous habitatges ja que han d’anar a la depuradora EDAR II de Palma que, actualment, tramita la seva ampliació i les obres no finalitzarien fins al 2025.

El consistori es planteja decréixer amb alguns dels urbanitzables dels quals forma part directa com a promotor en estar constituïts pel sistema de cooperació.

Per això, serà necessari que el següent mandat municipal actualitzi el nou pla general d’ordenació urbana.

Els propietaris cediran al consistori 3 parcel·les. El pressupost material és de 628.070,37 € i el temps d’execució és de sis mesos. Està prevista la demolició de l’actual nau industrial i els dos conjunts edificatoris rurals que es troben en estat d’abandonament.

26/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris