SOCIETAT

Llum verda al parc fotovoltaic Menorca Renovables II, que serà el més gran de Balears

Es construirà a tres terrenys agraris de Maó i produirà 60 megawatts de potència, multiplicant per 7 la generació actual


Tres parcel·les diferents de grans dimensions ubicades a Maó es convertiran en el parc fotovoltaic més gran de Balears. La confirmació del projecte ha arribat avui matí, després d’un estudi exhaustiu i només 5 dies abans que s’exhaurís el termini establert legalment. A dues de les parcel·les es mantindrà l’actual cabana ramadera i a la tercera continuarà l’explotació agrària en un 65 % de la superfície. Això sí, per aprovar el projecte, la Comissió Balear de Medi Ambient ha posat com a condicions que es compensi la pèrdua de l’activitat ramadera i sembra de cereals en una altra parcel·la abandonada. També volen que es realitzi un estudi microbiològic del sòl i de les poblacions d’insectes.

El parc es coneixerà com a Menorca Renovables II i tindrà un cost de 58 milions d’euros. Es construirà paral·lelament a Son Salomó II de Ciutadella, l’altre gran projecte foltovoltaic de l’illa que s’ha d’executar al llarg d’aquest any i que aportarà 50 megawatts d’energia renovable a Menorca. Amb els projectes en fase de construcció i els que s’activaran pròximament, l’illa produirà 170 megawatts, 20 vegades més que la generació d’energia actual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |