economia

Llum verda al projecte de fusió de CaixaBank i Bankia

Els sindicats asseguren que, amb l'operació, es podrien perdre molts de llocs de feina i tancarien sucursals a les Balears 


Els consells d’administració de CaixaBank i Bankia han aprovat el projecte de fusió de les dues entitats per crear el major banc d’Espanya, amb més de 20 milions de clients. Està previst que l’operació d’unió es faci efectiva el primer trimestre de l’any que ve, en rebre el vistiplau de les juntes d’accionistes i les autoritats de la competència.

Serà el banc més important del país, amb més de 660.000 milions d’euros en actiu. Els accionistes de CaixaBank representaran un 74,2% del capital i els de Bankia, en tendran gairebé un 26%. Aquest divendres, els qui seran el president i el conseller delegat de l’entitat han explicat els detalls de l’operació. Asseguren que la fusió donarà suport a la recuperació econòmica del país i que és una “bona alternativa” per fer front als reptes que es presenten.

La nova entitat, que mantendrà el nom de CaixaBank, tendrà el domicili social a València i dues seus operatives: una Barcelona i l’altra a Madrid. Amb la fusió, podria canviar el mapa de sucursals per mor de les duplicitats.

A les Balears, concentren un 70% de les sucursals, de fet, a molts pobles i barriades hi són presents totes dues entitats. CaixaBank té 151 oficines i més de 800 treballadors, xifres una mica inferiors, però similars en el cas de Bankia. En total: molta gent que, segons els sindicats, podria perdre el seu lloc de feina. Els preocupa, sobretot, que els plantegin l’opció de mobilitat geogràfica.

Segons els experts, la fusió és positiva perquè respon a la necessitat de guanyar volum de negoci, com recomana la Unió Europea. La pèrdua de llocs de feina i tancament d’oficines, diuen, era tanmateix inevitable.

Tot i els canvis que es preveuen, les associacions de consumidors recorden que la fusió no ha de suposar cap pèrdua de condicions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de la dependència inicia mobilitzacions

CCOO reclama que es desbloquegi la negociació del conveni col·lectiu

El preu del butà es dispara: 16,13 euros la bombona

Just el dia abans que l'electricitat assoleixi el segon preu més car de la història

Per què la gent abandona cotxes al carrer?

L'abandonament s'ha disparat, sobretot a Palma, i molts ho fan perquè no poden pagar la reparació o deuen impostos

El balanç de final de temporada: difícil allargar més enllà d’octubre

Platja de Palma pot avançar una o dues setmanes el tancament d'hotels