societat

Llum verda per a l’ampliació de la carretera de Ses Salines

El projecte ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme

Llum+verda+per+a+l%27ampliaci%C3%B3+de+la+carretera+de+Ses+Salines

L’ampliació de la carretera de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme. El consistori espera que estigui enllestida a final de mandat. Se’n reforçarà el ferm i s’hi farà un carril addicional per a les bicicletes i els vianants.

El departament de Territori i Infraestructures de Mallorca tramita l’ampliació de la carretera Ma-6100 que uneix ses Salines amb la Colònia de Sant Jordi. Es milloraran dos revolts i dues rasants. Es construirà un nou carril addicional per al trànsit de bicicletes i vianants de 3 metres, separats de la calçada per una barrera que en garanteixi la seguretat. La secció quedarà amb 8 metres; 2 carrils de 3,2 metres cada un, i vorals de 0,8 metres als costats. Ara la carretera té uns 6 metres d’ampla i es troba fora dels criteris establerts per la norma de traçat, la qual cosa té afeccions directes sobre la seguretat viària dels usuaris.

Es tracta d’una actuació ja prevista a la revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres, aprovat definitivament pel Ple del Consell Insular de Mallorca el desembre de 2009. S’estima una Intensitat mitjana diària en vehicles/dia IMD de 3.413,5 vehicles amb un 6% de pesants. La reforma del ferm afecta 4,9 quilòmetres des del 8,3 al quilòmetre 13,2 arribant a la Colònia. Els populars defensaven el traçat que van proposar ells en un primer moment perquè era més ample, però estan contents del tràmit assolit, per agilitzar la seva execucció i posar fi al nombre d’accidents.

L’alternativa triada finalment és la que ocupa menor superfície i no afecta en cap cas hàbitats d’interès comunitari o de Xarxa Natura 2000. La superfície total afectada és de 6,2 hectàrees; es veuran afectades 75 finques i s’expropiaran uns 28.841,65 m2 de terreny. S’estima que la durada de les obres serà de 9 mesos, amb un pressupost total de 4.215.896,04 €.


Els veïns de Ses Salines coneixen el projecte de millora de la carretera a la Colònia de Sant Jordi
Prop de cent persones demanen millores urgents a la carretera que va de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera obre la vacunació del grup d’edat entre 30 i 34 anys

Ja estan obertes les agendes per a les 12.805 persones d'aquest grup. Per a sol·licitar la seva cita hauran de...

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus