societat

Llum verda per a l’ampliació de la carretera de Ses Salines

El projecte ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme

Llum+verda+per+a+l%27ampliaci%C3%B3+de+la+carretera+de+Ses+Salines

L’ampliació de la carretera de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme. El consistori espera que estigui enllestida a final de mandat. Se’n reforçarà el ferm i s’hi farà un carril addicional per a les bicicletes i els vianants.

El departament de Territori i Infraestructures de Mallorca tramita l’ampliació de la carretera Ma-6100 que uneix ses Salines amb la Colònia de Sant Jordi. Es milloraran dos revolts i dues rasants. Es construirà un nou carril addicional per al trànsit de bicicletes i vianants de 3 metres, separats de la calçada per una barrera que en garanteixi la seguretat. La secció quedarà amb 8 metres; 2 carrils de 3,2 metres cada un, i vorals de 0,8 metres als costats. Ara la carretera té uns 6 metres d’ampla i es troba fora dels criteris establerts per la norma de traçat, la qual cosa té afeccions directes sobre la seguretat viària dels usuaris.

Es tracta d’una actuació ja prevista a la revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres, aprovat definitivament pel Ple del Consell Insular de Mallorca el desembre de 2009. S’estima una Intensitat mitjana diària en vehicles/dia IMD de 3.413,5 vehicles amb un 6% de pesants. La reforma del ferm afecta 4,9 quilòmetres des del 8,3 al quilòmetre 13,2 arribant a la Colònia. Els populars defensaven el traçat que van proposar ells en un primer moment perquè era més ample, però estan contents del tràmit assolit, per agilitzar la seva execucció i posar fi al nombre d’accidents.

L’alternativa triada finalment és la que ocupa menor superfície i no afecta en cap cas hàbitats d’interès comunitari o de Xarxa Natura 2000. La superfície total afectada és de 6,2 hectàrees; es veuran afectades 75 finques i s’expropiaran uns 28.841,65 m2 de terreny. S’estima que la durada de les obres serà de 9 mesos, amb un pressupost total de 4.215.896,04 €.


Els veïns de Ses Salines coneixen el projecte de millora de la carretera a la Colònia de Sant Jordi
Prop de cent persones demanen millores urgents a la carretera que va de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La sostenibilitat és l’eix del projecte de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia

L'illa celebra la distinció amb una demostració culinària de producte local acompanyada de glosa

La Fiscalia de Balears designa un fiscal específic per investigar els casos d’explotació sexual

Els protocols són susceptibles de millora, segons el fiscal superior de Balerars

El sindicat CSIF vol que s’eximeixi tots els sanitaris del requisit del català

El Govern estudia recórrer contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia

150 persones es concentren a Eivissa contra les retallades en educació

Demanen que els sous es retornin enguany mateix i no en un termini de 3 anys com ha proposat el Govern.