societat

Llum verda per a l’ampliació de la carretera de Ses Salines

El projecte ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme

Llum+verda+per+a+l%27ampliaci%C3%B3+de+la+carretera+de+Ses+Salines

L’ampliació de la carretera de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi ja disposa del tràmit mediambiental per poder-se dur a terme. El consistori espera que estigui enllestida a final de mandat. Se’n reforçarà el ferm i s’hi farà un carril addicional per a les bicicletes i els vianants.

El departament de Territori i Infraestructures de Mallorca tramita l’ampliació de la carretera Ma-6100 que uneix ses Salines amb la Colònia de Sant Jordi. Es milloraran dos revolts i dues rasants. Es construirà un nou carril addicional per al trànsit de bicicletes i vianants de 3 metres, separats de la calçada per una barrera que en garanteixi la seguretat. La secció quedarà amb 8 metres; 2 carrils de 3,2 metres cada un, i vorals de 0,8 metres als costats. Ara la carretera té uns 6 metres d’ampla i es troba fora dels criteris establerts per la norma de traçat, la qual cosa té afeccions directes sobre la seguretat viària dels usuaris.

Es tracta d’una actuació ja prevista a la revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres, aprovat definitivament pel Ple del Consell Insular de Mallorca el desembre de 2009. S’estima una Intensitat mitjana diària en vehicles/dia IMD de 3.413,5 vehicles amb un 6% de pesants. La reforma del ferm afecta 4,9 quilòmetres des del 8,3 al quilòmetre 13,2 arribant a la Colònia. Els populars defensaven el traçat que van proposar ells en un primer moment perquè era més ample, però estan contents del tràmit assolit, per agilitzar la seva execucció i posar fi al nombre d’accidents.

L’alternativa triada finalment és la que ocupa menor superfície i no afecta en cap cas hàbitats d’interès comunitari o de Xarxa Natura 2000. La superfície total afectada és de 6,2 hectàrees; es veuran afectades 75 finques i s’expropiaran uns 28.841,65 m2 de terreny. S’estima que la durada de les obres serà de 9 mesos, amb un pressupost total de 4.215.896,04 €.


Els veïns de Ses Salines coneixen el projecte de millora de la carretera a la Colònia de Sant Jordi
Prop de cent persones demanen millores urgents a la carretera que va de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un 30% menys de producció en la verema d’enguany per mor del míldiu

Aquest dillns ha començat de manera oficial la verema a les vinyes de les dues denominacions d'origen de Mallorca: Binissalem...

El campament de la Victòria registra més de 6.000 pernoctacions des que va obrir

El campament de La Victòria d'Alcúdia ha registrat, des que va obrir dia 21 de juny, més de sis mil...

8.000 visites diàries durant el confinament a la plataforma comercial menorquina Xuroa.com

Fa poc més de quatre mesos que l'Associació de Comerciants va llançar aquest supermercat en línia i avui dia ja...

S’anul·len les festes d’Alaró i Cala Sant Vicenç

La situació sanitària a Alaró i Pollença ha obligat a suspendre els actes presencials programats