política

La directora general de Sobirania Alimentària: “La producció d’aliments locals ha de ser estratègia política”

Paula Valero assenyala que la quota d'abastiment a les Balears ha davallat d'un 25% al 2008 a un 12% al 2016

La+directora+general+de+Sobirania+Aliment%C3%A0ria%3A+%26%238220%3BLa+producci%C3%B3+d%27aliments+locals+ha+de+ser+estrat%C3%A8gia+pol%C3%ADtica%26%238221%3B

Les Illes Balears són pioneres amb la creació d’una direcció general de Sobirania Alimentària. L’objectiu és promoure polítiques alimentàries que siguin justes amb el territori, sanes i que incentivin els productes locals. Les dades que maneja Agricultura són preocupants: del 2008 al 2016 el consum d’aliments locals a les Illes ha baixat d’un 30 a un 16%.

La dependència amb l’exterior per omplir els estands dels supermercats també és un objectiu a combatre. La directora general de Sobirania Alimentària, Paula Valero, assenyala que la quota d’abastiment a les Balears ha davallat d’un 25% al 2008 a un 12% al 2016. A més, el fet d’importar bona part dels aliments té més conseqüències: a les Illes la petjada de carboni és molt superior que a la Península.

Tot i que la direcció general encara no sap de quin pressupost disposarà l’any que ve, ja tenen en ment projectes ambiciosos com un conveni amb hotels i restaurants per fomentar el producte local. Els esforços es dirigiran també als més petits… perquè el futur està a les seves mans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els polítics balears discrepen sobre l’acord nacional entre PSOE i PODEM

Francina Armengol qualifica el preacord d'històric

Yllanes es mostra escèptic sobre la planta d’hidrogen a l’antiga cimentera de Lloseta

No renuncien, però, al projecte i demanen estudiar-lo més a fons