X

L’Obreria de Sant Antoni de sa Pobla cedeix tres dels seus dimonis perquè els poblers els puguin portar durant la festa

Els nous elegits es triaran per sorteig el proper gener i podran sortir el 2025

24/11/2023

L’Obreria de Sant Antoni de sa Pobla cedeix tres dels seus dimonis perquè els poblers els puguin portar durant la festa

Per Sant Antoni a sa Pobla surten 11 dimonis propietat de l’Obreria i tres que són de l’Ajuntament. Des de fa 15 anys, el Consistori fa un sorteig per elegir qui portarà els seus; enguany, l’Obreria els en cedirà 3 més, que podran sortir el 2025.

Els dimonis i els caparrots són els elements principals de la festa a sa Pobla. Si un temps faltaven voluntaris per portar aquests símbols, ara s’ha de fer una tria. Pep Pons, president de l’Obreria, diu que s’ha fet per mor les peticions dels poblers que volen participar activament de la festa. Per part seva, el regidor de festes de sa Pobla, Biel Payeras, diu: “L’interès dels poblers per ser dimonis o caparrots demostra que la festa és molt viva”.

L’obreria s’ha hagut de constituir com a associació laicocristiana per poder gestionar tots els elements de la festa i poder optar a subvencions. A partir de la setmana que ve, ja es podran presentar també les candidatures a Clamater 2024 i el poble les votarà; qui tengui més vots i el vistiplau de l’Obreria serà triat per representar el poble per Sant Antoni.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT