ciència i tecnologia

Localitzen una colònia de nacres amb més de 70 exemplars al mar Menor

Aquest espai natural pot convertir-se en un laboratori per lluitar contra mortaldat massiva d'aquest mol·lusc, que gairebé s'ha extingit a la Mediterrania Agafar nacres vives o mortes pot comportar fins a dos anys de presó

Biòlegs de la Direcció General de Medi Ambient i Mar Menor en col·laboració amb la Universitat de Múrcia (UMU) han trobat una colònia amb més de 70 exemplars de nacra (Pinna nobilis) al mar Menor. La troballa confirma aquest espai natural com a refugi d’aquesta espècia amenaçada, que va estar a punt d’extingir-se a la Mediterrània.

El descobriment d’aquesta important població s’ha produir aquesta setmana, durant tasques periòdiques d’inspecció i prospecció.

Aquests més de 70 exemplars, que, en concret, van ser localitzats a la zona sud de l’illa Perdiguera, converteixen aquesta colònia en una de les més nombroses trobades fins ara.

Durant la inspecció, els biòlegs van comprovar que es tractava d’exemplars que presentaven bon estat i una grandària de entre 25 i 30 centímetres i que han estat capaços de desenvolupar-se a profunditats que arriben fins i tot als 2,8 metres.

Aquest mol·lusc de gran grandària, que pot superar un metre de longitud i viure prop de 30 anys, està catalogat en estat crític per mor d’un paràsit que ha minvat moltíssim la seva població en tot el mar Mediterrani. Aquest paràsit, no obstant això, no sembla haver afectat els exemplars del mar Menor, per la qual cosa aquest espai natural pot convertir-se en un refugi i en un laboratori des del qual estudiar i analitzar noves vies per a lluitar contra aquesta amenaça i, en última instància, iniciar un projecte de repoblació en altres àrees.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Vicente Comas 11/03/2019

    Fa dos anys crec vaig veure unes conches,, que eren nacres a sa platge de Son Maties a uns 100 mts de sa vorere.


més contingut relacionat

Investigadors de les Illes col·laboren a Son Espases per progressar en la lluita contra el càncer

Les jornades de feina organitzades per l'IDISBA han posat en contacte experts en diferents camps d'estudi

5.000 nins i joves participen a ‘Ciència per a tothom’

La UIB vol fomentar vocacions científiques

Bezos presenta la nau amb què vol que l’home s’instal·li a la Lluna abans del 2024

El propietari d'Amazon i Blue Origin somia en un futur ple de colònies espacials

Augmenta l’esperança de salvar la nacra: troben dos exemplars vius a Cabrera

El mol·lusc bivalve endèmicde la Mediterrània pateix una epidèmia de mortaldat extrema que, en només tres anys, l'ha extingida pràcticament...