X

L’OCB acusa el Govern d’incomplir la normativa sobre l’ús del català

Més per Mallorca demana als seus socis de Govern que facin un esforç per emprar més el català

09/01/2020

L’OCB acusa el Govern d’incomplir la normativa sobre l’ús del català

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes; el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela; la consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro; i la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha. Dos del Partit Socialista i dos d’Unides Podem que, habitualment, intervenen en castellà al Parlament. Un fet que denuncia l’Obra Cultural Balear. El seu president els acusa d’incomplir la normativa.

L’Estatut d’Autonomia estableix que les institucions han de garantir l’ús normal i oficial de la llengua catalana. A més, el 2018 el Govern va aprovar un decret que estipula que en els actes públics les autoritats i empleats públics s’han d’expressar en català.

Més per Mallorca demana als seus socis de Govern que facin un esforç per emprar més la llengua pròpia. Els ecosobiranistes recorden que els càrrecs públics han de donar exemple.

Al Consell de Mallorca també hi ha normativa al respecte. El portaveu dels socialistes, Andreu Alcover, assegura que al ple s’utilitza majoritàriament el català. Per la seva banda, Podem ha optat per no fer declaracions.

09/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT