ECONOMIA

L’ocupació hotelera es recupera per Cap d’Any, però amb xifres encara inferiors al 2019

Molts establiments acostumaven a registrar el 100% d'ocupació durant aquestes dates


El Cap d’Any ha estat un revulsiu per als hotels que romanen oberts en temporada baixa. Només a Palma ciutat, hi estan uns 65. És gairebé el 90% de la planta hotelera.

A l’hotel HM Jaime III del centre de Palma, l’ocupació actual és del 86%, segons ens ha explicat la seva directora, Macarena Barceló. Una xifra, diu, positiva si la comparam amb els nivells de l’any passat. Tot i això, encara queda enfora dels plens totals que se solien registrar per Cap d’Any abans de la pandèmia.

En vista al gener, les previsions són diferents. Una vegada passat festes, l’ocupació prevista, de moment, davalla de manera considerable. “De moment, estam al voltant del 30%”, diu Barceló. La tendència és generalitzada. A més, en aquesta incertesa s’hi afegeixen, també, els nous hàbits de reserva dels clients, que de cada vegada es decideixen amb manco antelació. Així ho explica el segon cap de recepció de l’hotel Nixe Palace, Rudi Witt. “D’un dia per l’altre poden entrar fins a quatre reserves; per tant, és molt difícil fer previsions en aquests moments. Ja veurem, per ventura finalment és un gener molt bo”, diu Witt.

En espera de veure com evolucionen les reserves, avui ja està tot preparat per celebrar el Cap d’Any. El Nixe Palace és un dels hotels que acostumava a fer festa de Cap d’Any. Una celebració a la qual solien acudir moltes famílies residents. Enguany, però, és menys multitudinària i gairebé només per als clients allotjats, per mor de la pandèmia. Tot i això, i encara que no es pugui fer gaire festa, serà un sopar de gala amb un menú degustació de sis plats preparat per a l’ocasió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |