política

El Pacte rebutja la proposta del PP perquè s’investigui el procés de vacunació

Ho han evitat els partits del Pacte bloquejant amb els seus vots en contra, un escrit presentat pel PP que instava l'Oficina a iniciar-ne la investigació


L’Oficina Anticorrupció no investigarà la vacunació d’alts càrrecs. Ho han evitat els partits del Pacte bloquejant amb els seus vots en contra, un escrit presentat pel PP que si hagués sortit endavant, suposava instar a l’Oficina que iniciàs la investigació. La votació s’ha produït a la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament. El PP va optar per aquesta via per forçar un posicionament públic del PSIB, d’Unides Podem i de Més per Mallorca.

La votació l’ha guanyat el pacte amb els vots a favor de tots els partits de l’oposició. D’aquesta manera, l’Oficina Anticorrupció no investigarà si s’ha incomplit el protocol de vacunació en benefici d’alts càrrecs. Almanco no ho farà a partir d’aquesta via, tot i que queden obertes altres opcions. La diputada del PP, Maria Antònia García, ha estat molt dura amb l’opacitat dels partits del Govern, mentre que Josep Ferrà, de Més per Mallorca, el partit del Pacte que va demanar el cessament del cap de la campanya de vacunació, ha justificat el seu vot en contra perquè creu que qui ha d’avaluar les actuacions és la Comissió Ètica del Govern.

Aquest dimarts el Parlament va rebutjar una altra iniciativa per investigar presumptes irregularitats en el protocol de vacunació. Ciutadans proposava una comissió d’investigació. Els partits del Pacte també la van bloquejar perquè paral·lelament han tancat la crisi que els havia enfrontat, pactant el cessament del cap de la campanya de vacunació i que es faci una auditoria una vegada acabada la campanya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un informe tècnic de l’Ajuntament de Palma qüestiona el tramvia a Son Espases

Considera que la demanda de passatgers  des de plaça d'Espanya no és suficient per justificar la línia i proposa ampliar-la...

El Govern suavitzarà les restriccions però amb “prudència”

L'executiu vol tenir les mans lliures per decidir sobre el toc de queda més enllà de la fi de l'estat d'alarma

Vicent Marí demana al Govern flexibilitzar les mesures restrictives envers la restauració

El president del Consell d'Eivissa vol que l'horari d'obertura de l'hostaleria i el comerç sigui fins les 22 hores

Acord unànime al Parlament per ampliar el sòl industrial de Ciutadella

El Govern es compromet a facilitar i finançar le cessió de terrenys que facin créixer el teixit empresarial al polígon