X

L’OMS aconsella evitar les reunions familiars durant el Nadal

Un dels directius de l'OMS adverteix que les xifres de morts són "les més altes" observades des de principis d'any

18/12/2020

L’OMS aconsella evitar les reunions familiars durant el Nadal

El director regional de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a Europa, Hans Henri P. Kluge, aconsella a la població quedar-se a casa durant el Nadal i evitar les reunions amb familiars, amb l’objectiu de frenar la propagació del coronavirus. Adverteix que els contagis en gran part d’Europa continuen sent “intensos i generalitzats” i les dades de morts les “més altes” observades des de principis d’any.

Kluge avisa que, a pesar que arribin les primeres vacunes, encara cal esperar “molt per tornar a la normalitat”. “Encara queden alguns mesos més de sacrifici per endavant”, afegeix.

Atendre la salut mental

L’expert també adverteix que els efectes psicològics que està provocant la pandèmia es mantindran a llarg termini. Segons les enquestes, un terç o més de la població adulta estava angoixada durant les etapes inicials de la pandèmia. A més, el 50% dels joves d’entre 18 i 19 anys i fins al 20% dels sanitaris pateixen ansietat i depresió. Per això, destaca la necessitat de comptar amb eines que ajudin a mitigar aquestes patologies. Recomana passejar per la natura, planificar els dies o fer les coses de manera diferent cada dia. També insta els països a enfortir en 2021 els seus serveis de salut mental i donar prioritat a les necessitats de suport psicosocial que puguin tenir els sanitaris.

 

18/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT