societat

L’OMS adverteix que el consum d’alcohol no protegeix de la COVID-19

L'Organització Mundial de la Salut desmenteix els falsos remeis que s'estenen per Internet

L%27OMS+adverteix+que+el+consum+d%27alcohol+no+protegeix+de+la+COVID-19

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha obert una pàgina web per desmentir els falsos remeis contra la malaltia que s’estan estenent. Alguns d’ells suposen un risc important per la salut. Per exemple: l’OMS adverteix que beure alcohol no protegeix de la COVID-19 i el seu consum freqüent o excessiu és perjudicial.

Les xarxes de telefonia 5G no propaguen la infecció, perquè el virus es transmet a través de gotes de saliva o amb el contacte de superfícies infectades, i no a través d’ones electromagnètiques. També és fals que per evitar encomanar-se s’hagi de prendre el sol: les altes temperatures no eviten el contagi. De fet, el virus es pot transmetre en zones de clima càlid i humit.

Quan arribi la calor i la humitat també arribaran els moscards. Però les seves picades tampoc poden transmetre el coronavirus.

Alguns d’aquests rumors o falsos remeis contra el virus poden produir una falsa sensació de seguretat, i d’altres, fins i tot, poden ser perillosos. L’OMS desaconsella ruixar tot el cos amb alcohol o clor, ja que és perjudicial per la salut. L’organisme sempre insisteix amb una mesura preventiva molt més senzilla i útil: rentar-se les mans a consciència, amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial