societat

L’OMS autoritza l’ús d’emergència de la vacuna de Moderna

És la cinquena que reb aquesta validació


L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha autoritzat incloure la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia Moderna en la seva llista d’ús d’emergència, convertint-se així en la cinquena a rebre aquesta validació.

Aquesta llista serveix per a avaluar la qualitat, seguretat i eficàcia de les vacunes Covid-19 i, a la vegada, permet als països accelerar la seva pròpia aprovació reguladora per a importar i administrar les vacunes, les quals han d’estar incloses en aquest llistat per a poder ser administrades amb el mecanisme COVAX.

La vacuna de Moderna ja ha estat revisada pel Grup Assessor Estratègic d’Experts en Immunització (SAGE, per les seves sigles en anglès) de l’OMS, que fa recomanacions sobre els grups prioritaris de vacunació. En aquest sentit, l’organisme la va recomanar, el passat 25 de gener, per a les persones majors de 18 anys.

Així mateix, l’Agència Americana del Medicament (FDA, per les seves sigles en anglès) va emetre el passat 18 de desembre una autorització per a l’ús d’emergència de la vacuna de Moderna, i l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va autoritzar la seva comercialització a la Unió Europea el 6 de gener.

Es tracta d’una vacuna basada en mNRA. El SAGE, basant-se en una mitjana de seguiment de dos mesos, va trobar que té una eficàcia d’eficàcia del 94,1 per cent. Encara que es proporciona com una suspensió congelada a -25 °C a -15 °C en un viària multidosi, els vials es poden emmagatzemar refrigerats a 2 °C o 8 °C fins a 30 dies abans de retirar la primera dosi, cosa que significa que “és possible que no sempre es necessiti equip de cadena de fred per a implementar la vacuna”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Binissalem celebra la seva primera Jornada d’Educació

Hi ha participat el futur director de l'IES Binissalem, Ricard Forés

Cau el sistema informàtic de l’Aeroport de Palma

La incidència no ha provocat cap afecció en l'operativitat dels vols tant d'arribades com de sortides

L’APB torna a adjudicar a Marina Asmen la gestió dels 150 amarraments del Moll de Ponent de Maó

És el mateix concurs que, precisament, el passat mes de juliol motivà la intervenció de la Fiscalia Anticorrupció i la...