societat

L’OMS autoritza l’ús d’emergència de la vacuna de Moderna

És la cinquena que reb aquesta validació


L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha autoritzat incloure la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia Moderna en la seva llista d’ús d’emergència, convertint-se així en la cinquena a rebre aquesta validació.

Aquesta llista serveix per a avaluar la qualitat, seguretat i eficàcia de les vacunes Covid-19 i, a la vegada, permet als països accelerar la seva pròpia aprovació reguladora per a importar i administrar les vacunes, les quals han d’estar incloses en aquest llistat per a poder ser administrades amb el mecanisme COVAX.

La vacuna de Moderna ja ha estat revisada pel Grup Assessor Estratègic d’Experts en Immunització (SAGE, per les seves sigles en anglès) de l’OMS, que fa recomanacions sobre els grups prioritaris de vacunació. En aquest sentit, l’organisme la va recomanar, el passat 25 de gener, per a les persones majors de 18 anys.

Així mateix, l’Agència Americana del Medicament (FDA, per les seves sigles en anglès) va emetre el passat 18 de desembre una autorització per a l’ús d’emergència de la vacuna de Moderna, i l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va autoritzar la seva comercialització a la Unió Europea el 6 de gener.

Es tracta d’una vacuna basada en mNRA. El SAGE, basant-se en una mitjana de seguiment de dos mesos, va trobar que té una eficàcia d’eficàcia del 94,1 per cent. Encara que es proporciona com una suspensió congelada a -25 °C a -15 °C en un viària multidosi, els vials es poden emmagatzemar refrigerats a 2 °C o 8 °C fins a 30 dies abans de retirar la primera dosi, cosa que significa que “és possible que no sempre es necessiti equip de cadena de fred per a implementar la vacuna”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus

Un accident sense ferits greus provoca importants retencions a la Via de Ronda de Maó

La col·lisió s'ha produït a les 7 i mitja del capvespre