X

L’onada de calor provoca l’ingrés urgent de 600 cries de falcies al COFIB

Un 80% dels exemplars es podrà alliberar ben aviat a la natura

06/07/2019

L’onada de calor provoca l’ingrés urgent de 600 cries de falcies al COFIB

24

Els voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Mallorca (COFIB) treballen intensament per alimentar i cuidar les 600 cries de falcies que han ingressat al centre. Durant els darrers dies han estat rescatades pels voluntaris que les han protegit de les altes temperatures provocades per l’onada de calor.

La calor fa que aquests polls que nien sota de les teules es llencin a terra cercant una mica d’aire fresc i llavors no poden emprendre el vol, ja que encara no tenen prou força.

Lluís Parpal, gerent del COFIB, ha parlat al programa “Balears fa ciència” d’ IB3 Ràdio i ha explicat la situació de les cries d’aquestes aus protegides. Parpal ha dit que la calor ha arribat molt d’hora i inesperadament i no els ha donat temps a formar-se. Per això moltes d’aquestes cries han caigut de les teulades i han hagut de ser recollides pels voluntaris.

Segons ha explicat el gerent, un 80% dels exemplars es podrà alliberar ben aviat a la natura. Abans però s’haurà d’esperar que creixin una mica.

“El problema és atendre-les totes a l’hora”, ha dit Parpal que ha insitit en la urgència de prendre mesures per pal·liar els efectes ja evidents del canvi climàtic.

Moltes persones que han trobat cries de falcies arreu de l’illa les han dut al COFIB i s’han ofert a cuidar-les. El Centre de Rescat de Fauna Silvestre (CRFS) ha agraït el suport i la gran col·laboració ciutadana rebuda durant aquests dies. En aquests moments el servei de recollida es troba saturat de manera que les recollides s’efectuen en punts concrets d’alguns municipis com en les dependències de les policies locals i algunes clíniques veterinàries.

Lluís Parpal ha explicat que el centre es troba preparat per rebre els animals a l’hospital a qualsevol hora del dia ja sigui a través de la bústia (24 hores) o dels tècnics (De les 8h a les 20h del capvespre). Les persones que trobin una cria de falcies en perill poden telefonar al 607 55 40 55.

La falcia (Apus apus) és una au de mida petita d’uns 17 cm d’allargada i 45 cm d’envergadura. Està catalogada a Balears com “règim de protecció especial”. No toca terra mai, realitza tota la seva vida en l’aire. Són aus migratòries de llargues distàncies, ja que poden arribar a recórrer 1000 km en un sol dia.

 

 

06/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT