X
17

L’ONU pacta una resolució per establir pautes i corredors humanitaris a la Franja de Gaza

El text, que té les abstencions dels Estats Units, el Regne Unit i Rússia, també fa una crida a l'alliberació immediata i incondicional dels ostatges que Hamas té captius

16/11/2023

L’ONU pacta una resolució per establir pautes i corredors humanitaris a la Franja de Gaza

La violència continua al carrer a la Franja de Gaza i el conflicte ha causat ja més d’11.500 morts i gairebé 30.000 ferits. Després de quatre intents fallits, l’ONU ha aconseguit pactar una resolució per establir pauses i corredors humanitaris a l’enclavament.

Davant les portes de la Casa Blanca, Amnistia Internacional hi va dur a terme aquest passat dimecres una manifestació amb figures que representaven els milers de palestins que moren en la guerra entre Israel i Hamas. Una pancarta demanava a Biden l’alto el foc immediat. I és que la posició dels Estats Units s’alinea amb Israel, i manté que els seus atacs són defensius. El president va assegurar ahir que Hamas està preparat per tornar a atacar en qualsevol moment.

També a Washington unes 150 persones protestaren ahir en defensa dels palestins i per demanar que s’aturin les hostilitats. Unes manifestacions que acabaren amb enfrontaments amb la policia del Capitoli.

A més, el Consell de Seguretat de l’ONU ha aconseguit aprovar una resolució per establir pauses i corredors humanitaris a Gaza, després de quatre intents fracassats des que va començar el conflicte. La resolució va tenir tres abstencions: la dels Estats Units, la del Regne Unit i la de Rússia. El text també fa una crida a l’alliberació immediata i incondicional dels ostatges que Hamas té captius.

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT