X

L’Open House obre portes a més de setanta edificis de Palma després de Londres, Roma o Nova York

El primer Festival d'Arquitectura per a no arquitectes se celebra a Palma durant tot el cap de setmana

05/11/2021

L’Open House obre portes a més de setanta edificis de Palma després de Londres, Roma o Nova York

La primera vegada que se’n va sentir parlar va ser a Londres l’any 1992. De llavors ençà, s’ha estès per gairebé una cinquantena de ciutats d’arreu del món com Nova York, Roma, Hèlsinki, Atlanta o Ciutat de Mèxic. Aquest cap de setmana, aterra a Palma

Parlam d’una proposta cultural sense precedents a les Illes. El primer Festival d’Arquitectura per a no arquitectes, cosa que coneixem, com l’Open House Palma.

Més de 350 voluntaris faran possible que poguem recórrer l’interior d’una setentena de casals senyorials, patis particulars o possessions- sovint, tancats al públic-.Els millors exemples d’arquitectura i disseny que trobam a alguns museus, palaus, habitatges socials, hotels o criptes també obren portes aquest cap de setmana.

Tot plegat, un festival que pretén allunyar-se de la Palma més turística, dels edificis cèntrics que surten a les postals. Així és una oportunitat única per descobrir la Casa Plywood, Ses Cent cases, la possessiò de Son Espases Vell o els habitatges socials al carrer Brotad. Totes les visites són guiades per un equip de voluntaris que han passat per una procés de formació prèvia.  A Ib3 Ràdio hem parlat amb Gabriel Alomar  que farà el recorregut pel jaciment romà de Son Espases. Martí Gener li ha tocat explicar el centre d’educació d’adults de Son Canals i la nord-americada, Gina Vázquez, resident a Mallorca des de fa 28 anys, guiarà diumenge la visita a aquests habitatges socials.

“Totes les persones voluntàries han rebut formació prèvia sobre història, arquitectura i urbanisme, així com comunicació i expressió corporal”, ha explicat Eduard Yuste, director dels festival a Palma.

Open House, concepte encunyat a Londres el 1992 per l’arquitecta Victoria Thornton, és un moviment internacional que pretén generar un “corrent crític perquè els ciutadans exigeixin una millor qualitat d’urbanisme i d’entorn construït. Que els desperti l’ull crític a l’hora de valorar què és arquitectura i urbanisme de qualitat”, assegura Yuste.

05/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. gabriel palmer socias 23/10/2022

    hola podría tenir acces a sa llista des edificis que varem formar part des primer OPEN PALMA 2021 ?
    moltes grasis