X

López Acuña: “No podem gripalitzar la COVID, no és el moment encara”

L'epidemiòleg i exmembre de l'OMS demana no banalitzar l'òmicron i exigeix noves restriccions per frenar els contagis

12/01/2022

López Acuña: “No podem gripalitzar la COVID, no és el moment encara”

L'epidemiòleg i exmembre d'Acció Sanitària de l'OMS, Daniel López Acuña.

Enmig del debat sobre si s’ha de començar a tractar la COVID com una malaltia endèmica, l’epidemiòleg i exmembre d’Acció Sanitària de l’OMS, Daniel López Acuña, demana a les autoritats sanitàries i governamentals que no caiguin en “falsos optimismes.” En una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, l’expert ha assegurat que la pandèmia no acaba amb l‘òmicron i que no es pot baixar la guàrdia. “No estam encara en endèmia, continuam en pandèmia. No ha arribat el moment, encara no. No s’ha de banalitzar ni trivialitzar la sisena onada, perquè la malaltia continua saturant l’Atenció Primària i hi ha moltes baixes laborals. Hem de veure com evoluciona”, ha manifestat.

Amb els contagis disparats després de les festes de Nadal, López Acuña ha demanat al Govern de l’Estat que posi noves restriccions, allà on fa més mal: a les interaccions socials i familiars. “La vacuna no és suficient per frenar aquesta onada. A banda de complir fil per randa amb les mesures (mascareta, distància de seguretat i evitar les aglomeracions), és necessari que es posin més restriccions a les relacions socials, com ja han fet altres països. S’han de posar dics de contenció a l’expansió del virus”.

L’epidemniòleg sí que ha reconegut que, amb l’òmicron, hi ha un nombre molt elevat de casos lleus o asimptomàtics, però els contagis són molt majors que en la cinquena onada. “Hi ha una intensitat menor que amb la Delta, però hi ha més contagis que amb la variant original i més reinfeccions. No és el final de la pandèmia, n’és una evolució. Tenim el Tercer Món sense vacunar amb el perill que surtin noves mutacions. No passarà que, de cop, un dia ens despertem i tot hagi acabat, encara que ho vulguem. La pandèmia segueix i no la podem tractar encara com una endèmia”, ha conclòs.

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT