X

L’oposició carregarà contra el Govern en el darrer ple de la legislatura

Els grups del Pacte destacaran les fites aconseguides en els darrers quatre anys

27/03/2023

L’oposició carregarà contra el Govern en el darrer ple de la legislatura

Montserrat Vallribera

Amb la mirada posada a les eleccions de maig, els grups polítics aprofitaran el darrer ple de la legislatura per fer-ne balanç. L’oposició qüestionarà durament la gestió del Govern. El portaveu del Grup Popular, Antoni Costa, ha afirmat que “demà evidenciarem el fracàs de Francina Armengol en la gestió dels serveis públics”. El número dos de CiutadansJuan Manuel Gómez, ha destacat “el fracàs rotund en política d’habitatge”. Per la seva banda, el líder de Vox, Jorge Campos, ha dit que “confiem que aquesta etapa no es torni a repetir”. En clau electoral, el portaveu d’El Pi, Josep Melià ha assegurat que els regionalistes seran determinants en la configuració del nou Govern.

Els grups del Pacte s’han mostrat convençuts que reeditaran el Govern de progrés. No obstant això, Més per Mallorca i Unides Podem admeten que no s’han solucionat els problemes en habitatge i mobilitat. “Cal un exercici d’honestedat”, ha dit el coordinador dels ecosobiranistes, Lluís Apesteguia. La portaveu adjunta dels morats a la cambra, Esperança Sans, ha assenyalat que “el PSIB ha estat més sensible a les pressions dels lobbies immobiliaris”.

Tot això en una sessió que es preveu llarga. Es convalidarà el decret d’ajudes pel temporal Juliette. També s’aprovarà la iniciativa legislativa popular de Benestar per a les generacions presents i futures i la reforma del reglament del Parlament.

27/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris