X

L’oposició endureix les crítiques contra Pedro Sánchez i l’acusa de manca de diàleg

El cap del govern central ha assegurat que la crisi no el farà desistir de les reformes socials previstes

29/04/2020

L’oposició endureix les crítiques contra Pedro Sánchez i l’acusa de manca de diàleg

L’oposició ha endurit el seu posicionament a la sessió de control al govern central celebrada aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Les crítiques han estat contra el pla de transició presentat aquest dimarts per Pedro Sánchez cap a una “nova normalitat”. No tant pel fons sinó sobretot per les formes, per la manca de diàleg i de consens en l’elaboració i presentació i per la seva falta de concreció, han destacat els diputats.

El portaveu d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha retret al president que “l’alternativa a no dialogar” ells és Vox mentre que el diputat de Ciutadans, Edmundo Bal,  ha dit que “cal un pla de desescalada és necessari, però un de seriós”. El president del Partit Popular, Pablo Casado, li ha retret de la seva banda que s’han assabentat del pla a través dels mitjans de comunicació.

L’ambient que s’ha viscut a la sessió de control al govern central augmenta la incertesa de l’aprovació d’una nova pròrroga de l’estat d’alarma. Pedro Sánchez ha destacat que l’Executiu té ja un pla de desconfinament i ha reclamat al PP que “deixi de costat la seva postura intransigent” per aconseguir un pacte de reconstrucció. Sánchez ha assegurat que la crisi no el farà desistir de les reformes socials previstes i que el següent compromís serà la posada en marxa de l’ingrés mínim vital. El que estaria aprovat, ha dit, el maig.

29/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris