X

‘L’Orfeo’ de Monteverdi prepara la seva estrena al Teatre Principal de Palma

Es tracta d'una producció que contextualitza la història d'Orfeu a l'actualitat

17/10/2022

‘L’Orfeo’ de Monteverdi prepara la seva estrena al Teatre Principal de Palma

Miquel García

Un mes d’assajos i un elenc d’artistes locals i internacionals, músics de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears acompanyats d’un grup de músics especialistes en música renaixentista i barroca donen una nova vida a L’Orfeo, l’obra que Claudio Monteverdi va estrenar l’any 1607 i que és considerada la primera gran òpera de la història. Mai no s’havia representat a Mallorca. Ara, una producció del Teatre Principal de Palma ho farà possible.

El director musical del muntatge, Federico Maria Sardelli, ha explicat que “aquesta és una de les millors òperes per entendre quin és el potencial musical de l’ésser humà, Veus solistes, que sovint s’enfronten a registres complicats que requereixen molta virtuositat. També, el cor té un paper fonamental en aquesta peça, que com a la tragèdia grega, dialoga i constantment amb els personatges principals”.

Tan important com la música és la contextualització històrica de la trama així com el fil argumental. Així, el director d’escena, Yves Lenoir, assegurava que “el personatge d’Orfeo’ tracta de l’anunciació, del poder de la retòrica, del poder de la paraula. Per això, en aquest muntatge, he volgut mostrar sobre l’escenari aquesta estreta vinculació de la paraula amb la música de Monteverdi”.

L’Orfeo s’estrenarà aquest divendres al Principal de Palma i es tornarà a representar el diumenge horabaixa. Dues ocasions úniques per gaudir d’una obra cabdal de la història de l’òpera.

17/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris