X

L’Orfeó Maonès du a l’escenari una versió de ‘La casa de Bernarda Alba’ adreçada als joves

L'objectiu és fer-los reflexionar sobre els efectes del masclisme i d'una societat asfixiant per a les dones

26/11/2023

L’Orfeó Maonès du a l’escenari una versió de ‘La casa de Bernarda Alba’ adreçada als joves

L’Orfeó Maonès du a l’escenari una versió de “La casa de Bernarda Alba” de Federico García Lorca, adreçada als joves coincidint amb el 25N. L’objectiu és fer-los reflexionar sobre els efectes del masclisme i d’una societat asfixiant per a les dones.

Escrita el 1936, “La casa de Bernarda Alba” és una tragèdia, angoixant, amb la qual Lorca denuncià la hipocresia i, sobretot, el paper asfixiant de les dones a la societat, especialment la rural, a principis del segle XX. I això que tots els personatges són femenins.

Bernarda Alba és mare de 5 filles, a qui imposa vuit anys de dol, per la mort del pare… amb totes les restriccions i la necessitat de guardar les aparences que això comporta. Una adaptació de l’obra que l’Orfeó ja va representar als instituts amb la voluntat, també, que als joves els arribés el missatge de Lorca sobre l’opressió a les dones.

“La casa de Bernarda Alba”, juntament amb la representació divendres de “Las Musas de Federico” conformen el cap de setmana lorquià que ha preparat l’Orfeó Maonès en record, també, de Juan Cubas, actor i director de l’entitat, mort el setembre i apassionat de l’obra de Federico García Lorca.

26/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris