L'estudi preliminar és indispensable per a l'elaboració d'el projecte de restauració complet
A poc a poc i bona lletra, els 4 orgueners holandesos desmunten, un a un, prop de 800 tubs dels més de 3000 que completen l’Orgue Major de la Catedral de Mallorca. Fa tres anys que detectaren deficiències arquitectòniques i acústiques en aquest instrument construït l’any 1484.
Ara l’empresa encarregada d’el·laborar l’estudi preliminar traslladarà al seu taller a Holanda, tots els tubs històrics (tubs amb al manco 100 anys d’antiguitat) que s’han de restaurar. Les tasques previes però son tan importants com la mateixa restaració ja que son les que deternminen quin tipus d’intervenció ha de menester cada una de les peces implicades a la restauració.
La primera fase d’aquest estudi es du a terme aquets dies a la Seu de Mallorca, amb el desmuntatge, classificació i estudi de les característiques sonors de l’espai i de l’Orgue Major.
La segona fase completarà a Holanda, on l’empresa orguenera analitzarà tots els tubs, fabricats de plom i estany i amb un mínim de 100 anys d’antiguitat. Aquest estudi és indispensable per poder determinar el projecte de restauració complet que haurà de prescriure el Consell de Mallorca abans que el Ministeri de Cultura el pugui aprovar. Mentre tot això passa, serà l’orgue del Cor de la Seu l’instrument que acompanyi els actes litúrgics.