X

L’OTAN convida a Rússia a continuar amb el diàleg per resoldre la crisi amb Ucraïna

Les forces armades de Rússia i Bielorússia han començat uns exercicis militars conjunts per assajar operacions de defensa contra una possible agressió exterior i de lluita antiterrorista que duran a terme fins al pròxim dia 20 i que, segons l'Aliança Atàntica, representen el desplegament militar més gran a Bielorússia des de la guerra freda

10/02/2022

L’OTAN convida a Rússia a continuar amb el diàleg per resoldre la crisi amb Ucraïna

L’OTAN ha enviat una carta al ministre d’Exteriors de Rússia, en la qual el convida a continuar amb el diàleg per resoldre la crisi sorgida per la concentració militar russa a la seva frontera amb Ucraïna. Així ho ha assegurat el secretari general de la organització, després de reunir-se a Brussel·les amb el primer ministre britànic, Boris Johnson. Johnson també s’ha reunit aquest dijous amb el seu homòleg polonès dins de l’augment de l’activitat diplomàtica per refredar el conflicte.

Mentrestant, la secretària d’Exteriors britànica s’ha reunit a Moscòu amb el seu homòleg rus , a qui ha tornat a reclamar la retirada immediata de les tropes i a respectar la sobirania d’Ucraïna. El ministre d’Exteriors rus ha qualificat de “diàleg de sords” la conversa amb la seva homòloga britànica.

I enmig de les tensions amb Ucraïna, les forces armades de Rússia i Bielorússia han començat uns exercicis militars conjunts que duran a terme en territori bielorús fins al pròxim dia 20. Aquestes maniobres, que segons l’OTAN representen el desplegament militar més gran a Bielorússia des de la guerra freda, han despertat inquietud en el Govern de Kíev i els seus socis occidentals. Les tropes russes i bielorusses assajaran operacions de defensa contra una possible agressió exterior i també accions de lluita antiterrorista.

La Flota de la Mar Negra de l’Armada Russa també ha començat avui exercicis navals tàctics.

10/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris