societat

L’STEI vol mantenir el número de docents tot i la reducció de la distància de seguretat

El govern espanyol i les comunitats decidiran aquest dimecres les mesures sanitàries per al curs 2021-2022


Les comunitats autònomes i el Govern central es reuneixen aquest dimecres horabaixa per videoconferència per decidir com serà el retorn a les aules a partir del 10 de setembre. De moment, allò que se sap és que la Conselleria d’Educació aposta per les classes presencials a totes les etapes educatives, l’ús de la mascareta i la ventilació.

A més, l’executiu central ha plantejat reduir la distància de seguretat a les aules a l’1,2 metres entre alumnes. Unes mesures que els docents veuen amb preocupació, ja que temen que aquesta reducció pot suposar una disminució del nombre de professors amb vista al curs que ve. El secretari general del sindicat STEI, Cosme Orell, reclama “mantenir almanco els 560 professionals extra que es varen contractar per aquest curs escolar ja que la reducció de les ràtios d’alumnes ha suposat una millora de la qualitat educativa, però s’ha de tenir en compte que no es poden perdre els professors especialistes, com ha passat aquest curs escolar”.

Mesures estrictes

Per part seva, la presidenta de l’Associació de directors de Primària i Infantil, Joana Maria Mas, lamenta que “s’han rebaixat les mesures fora de l’àmbit educatiu, però a les escoles els protocols sanitaris són molt estrictes. Ara mateix no sabem si podrem fer les graduacions d’alumnes a les aules i, si es fan, si els pares i mares hi podran assistir”.

Aquest dijous la Conselleria d’Educació explicarà com serà el retorn a les aules de l’arxipèlag.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Més de 500 creuers programats a Palma per a l’any que ve

Mentre continuen les conversacions entre els agents polítics i socials per limitar el nombre d'embarcacions diàries, els consignataris continuen planificant...

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat