X

L’STEI vol personar-se en el procés judicial sobre el 25% de classes en castellà

El sindicat considera que el recurs presentat per l'associació Plis Educació intenta "crear conflictes on no hi ha" i demana "deixar en pau els col·legis i instituts"

10/01/2022

L’STEI vol personar-se en el procés judicial sobre el 25%25 de classes en castellà

Imatge d'arxiu.

El sindicat STEI, majoritari en l’educació a Balears, demanarà personar-se com a part interessada en el procés judicial obert pel Tribunal Superior de Justícia arran d’un recurs que reclama que es garanteixi que almenys el 25% de les classes seran en castellà.

L’STEI considera que el recurs de l’associació Plis Educació, que la qualifica de “col·lectiu espanyolista”, atempta contra els interessos dels docents “que apliquen cada dia a les aules els projectes lingüístics aprovats per les comunitats educatives”. En un comunicat, el sindicat defensa que els col·legis i instituts juguen un paper rellevant per a promoure l’ús del català, una llengua que només en l’educació té garantit una presència del 50% per decret.

“No s’entén que sigui hora de parlar de quotes en l’únic àmbit on la nostra llengua aconsegueix tenir una certa presència”, defensa l’organització. L’STEI recorda que el Decret de Mínims el va aprovar un Govern del PP, per la qual cosa “no hauria d’haver-hi cap problema” perquè quedés consagrat en la Llei d’Educació que tramita el Parlament.

El sindicat reclama als “grupuscles espanyolistes que deixin en pau els col·legis i instituts” de les Illes i que no tractin de “crear conflictes on no hi ha”.

10/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT