X

L’street art augmenta per reduir les pintades vandàliques

EMAYA ha netejat més de 4.000 pintures des del passat mes de juliol

28/04/2024

L’street art augmenta per reduir les pintades vandàliques

Les pintades vandàliques són un problema important a Palma, i el consistori ja fa feina per eliminar-les i per fer de Palma una ciutat neta de grafits, inscripcions i pintures il·legals. De fet, el president d’EMAYA assegura que ja han netejat més de 4.000 pintures des del canvi d’executiu.

Aquest tipus de pintada arriba, tot i que no amb tanta importància, a la resta de l’illa, com a Calvià, que des del mes de juliol passat, hi han arribat a fer més de 15 intervencions. La darrera ha estat només fa uns dies a l’Institut de Son Ferrer. Les sancions pels autors ronden des dels 100 fins als 3.000 euros. Suposen una contaminació visual, embruten i degraden la ciutat.

No s’han de confondre aquestes manifestacions amb l’art de carrer o street art, que, de cada vegada, prolifera més, com en aquestes murades del carrer de Jacint Verdaguer de Palma. D’aquesta manera, la intencionalitat també és clau per distingir l’autèntic street art. Un missatge que tengui en compte l’espai on es troba, el públic que el veurà i les persones que conviuran amb ell.

28/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris