societat

L’UCI de l’Hospital de Son Llàtzer, a punt de col·lapsar

Per ajudar a descongestionar aquesta àrea, es construirà una nova Unitat de Cures Intermèdies amb nou boxes més


No hi ha temps per un alè avui a la Unitat de Cures intensives de Son Llàtzer. Estan en el pic màxim de feina. Segons Gemma Rialp, cap del servei, “tenim gairebé més pacients que mai. Avui tenim 31 malalts ingressats, dels quals 28 són covid positius”. De fet, a ella l’aplegam enmig d’una reunió “per veure com es poden redistribuir els pacients per a un millor funcionament de la unitat”. La situació és tan complicada, diu, que d’ingressar un altre pacient probablement s’hauria de sol·licitar un trasllat. D’ençà que va començar la pandèmia han hagut de derivar, diu, una cinquantena de pacients per incapacitat d’assumir-los.

Precisament per descongestionar aquesta àrea, es construirà una nova Unitat de Cures Intermèdies. Segons el gerent de Son Llàtzer, Xisco Marí, ocuparà la terrassa i la sala on els familiars solien esperar per visitar als seus malalts crítics. En total 800 metres quadrats amb capacitat per a 9 boxes.

S’obrirà cap al mes d’agost. La seva posada en marxa requeriria més contractacions. Una setantena, expliquen, en cas de funcionar al 100%.

La situació a planta no és molt més esperançadora. Avui tenen ingressats 44 pacients covid.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El topònim català de Maó serà l’únic oficial

El municipi mantenia les versions castellana i catalana (Mahón/Maó), que el 2012 va introduir el PP quan governava el consistori

El Govern manté les restriccions vigents a Eivissa fins el 16 de març

La desescalada a l'illa serà "lenta" i es farà "amb prudència"

Suspès el Mercat Medieval de Capdepera

El consistori ha decidit susprendre-lo per segon any consecutiu per les mesures adoptades pel Govern a causa de la pandèmia del coronavirus

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer