X

‘Lucía en París’ el nou llibre infantil de Nuria Amigo

L'autora va escriure el llibre fa dotze anys per superar la mort perinatal de la seva filla Martina

29/09/2023

‘Lucía en París’ el nou llibre infantil de Nuria Amigo

Ariadna Mir

“Lucia en París” és el nou llibre de Nuria Amigo. L’autora s’estrena a la literatura infantil amb un conte de viatges que té un rerefons molt personal: va escriure aquesta obra per superar la mort de la seva filla Martina, que va morir just un dia abans de produir-se el seu part.

El llibre tracta d’una nina que es veu transportada màgicament a la ciutat de les llums on coneixerà la seva amiga Martina. Tot i que es tracta del primer llibre d’una saga infantil de viatges, la seva autora el va escriure per passar el dol després que la seva filla Martina morís abans de néixer. Amigo explica que la mort perinatal sempre ha estat un tabú i que li volia donar visibilitat. El més important per a ella és que les famílies entenguin que és “terrible”, però que no és culpa seva ni estan tots sols, n’hi ha molts de casos.

Lucia és, de fet, la seva filla gran i en aquest relat coneix l’art, la música i la cultura de París, juntament amb la representació de la seva germana. Una vintena d’infants han gaudit d’un contacontes i un taller de collage a la presentació d’aquest llibre que, de fet, està completament il·lustrat amb aquesta tècnica. Aquest és el primer de set llibres que pretenen obrir una finestra al món per als més petits.

29/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris