societat

L’últim balanç de la Covid-19 a les Balears: 67 casos més, 327 casos actius, 19 persones curades i cap mort

La Conselleria ha explicat que durant els últims dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que respon a la tasca de detecció precoç que realitzen des del Centre Coordinador de COVID-19 d'Atenció Primària

EFE/Enric Fontcuberta


El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins al moment 2.718 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 67 més que divendres passat. A més, a la comunitat hi ha 327 casos de COVID-19 actius, 48 més que el divendres.

Així, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.613 casos a Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.276 corresponen a Mallorca, 116 a Menorca, 205 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.161 persones s’han curat, 19 més que divendres, i el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció per COVID-19, per la qual cosa el total de morts continua en 230 persones a Balears.

La Conselleria ha explicat que durant els últims dies s’ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que respon a la tasca de detecció precoç que realitzen des del Centre Coordinador de COVID-19 d’Atenció Primària.

Segons ha indicat, les infermeres rastrejadores del Centre Coordinador identifiquen una mitjana de nou persones que han estat en contacte estret i se’ls realitza una prova PCR. “Pràcticament un 70 per cent dels nous casos comunicats corresponen a persones asimptomàtiques que han pogut ser diagnosticades gràcies a l’estratègia de detecció de Balears”, explica la Conselleria. La detecció d’aquestes persones amb COVID-19, però que no manifesten símptomes, i el seu posterior aïllament facilita la ruptura de la cadena de transmissió del virus i això serveix per a contenir la pandèmia.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS:

El Servei de Salut ha informat que actualment hi ha 491 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 87 casos en atenció hospitalària -set a UCI- i 404 a Primària. Entre aquests casos s’inclou a persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 84 persones hospitalitzades (47 de les quals per causa socials, no clíniques)  i, d’aquestes, sis es troben en unitats de vigilància intensiva. Un total de 376 persones són seguides en el seu domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no queda cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila per COVID-19 i 15 són ateses al domicili per part de primària.

A Eivissa són tres les persones hospitalitzades -una a UCI-. A més, 11 casos confirmats són seguits a Eivissa en el seu domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i dues a Formentera.

Quant als professionals sanitaris, n’hi ha 77 que es troben en vigilància -59 a Mallorca, cap a Menorca i 18 a Eivissa- i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 376 casos entre el personal sanitari des que es va iniciar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han realitzat 193.511 proves (151.048 PCR, 10.811 test ràpids d’anticossos i 31.652 serologies).


Un 30 per cent dels hospitalitzats per covid-19 té manco de 40 anys
Fatiga, cansament i problemes de respiració: les seqüeles de la covid-19 en una jove

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La transmissió del coronavirus augmenta a algunes Comunitats Autònomes

Fernando Simón confirma que els 35 per cent dels contagis nous es produeixen a la capital de l'estat

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Sóller abandona al partit

Sebastià Aguiló mantindrà l'acte de regidor i continuarà a l'equip de govern

Fer complir les ordres d’aïllament domiciliari i la normativa sanitària són les prioritats de Vila

La policia local de Vila farà inspeccions domiciliàries a partir d'un llistat de persones que han de fer quarantena.